Helse Vest øker bruken av videokonsultasjoner

Polikliniske konsultasjoner skal fra nå av bli gjennomført via video ved alle sykehus i Helse Vest, så langt det er mulig. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Helse Vest har fått på plass en ny løsning for videokonsultasjoner og har nå som mål å holde fysiske møter på et minimum, opplyser det regionale helseforetaket i en pressemelding. 

Den nye løsningen innebærer at behandlerne bestiller virtuelle møterom hvor de kan møte pasientene. Pasientene logger på med bank-id og rommet blir låst under konsultasjonen. 

– Det er viktig å holde de ansatte og pasienter friske, samtidig som alle skal få et godt og tilstrekkelig tilbud. At vi nå kan tilby videokonsultasjoner i en større skala er et viktig tiltak for å redusere smitterisikoen i sykehusene, sier Hilde Christiansen, direktør for medarbeidar, organisasjon og teknologi i Helse Vest i en uttalelse.

Fra før av det vært brukt videoløsninger ved noen avdelinger ved sykehusene i Helse Vest, for eksempel Stavanger universitetssykehus, opplyser RHF-et. Disse vil foreløpig fortsette med dagens system.

Powered by Labrador CMS