FORBEREDER SEG: Ahus forbereder seg på at det kan bli behov for større intensivkapasitet. Foto: Illustrasjonsfoto

Ahus seksdobler intensivkapasiteten

Ahus planlegger for økning av ordinære intensivkapasitet opp til 65 senger og opp mot 185 intensivpasienter. For å få til dette må det tas i bruk alternative lokaler som rigges til intensivplasser. 

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

 

Akershus universitetssykehus (Ahus) skriver i en nyhetsmelding på egne nettsider at nye prognoser fra Folkehelseinstituttet gjør at sykehuset nå forbereder seg på å få en stor tilstrømning av Covid-19-pasienter.

I dag har Ahus på Nordbyhagen 10 intensivplasser.

- Opptaksområdet til Ahus utgjør litt under 11 prosent av befolkningen. Det gjør at vi ut i fra risikoscenariene planlegger for at vi kan ha 185 smittede pasienter samtidig. Av disse vil det være 65 som trenger intensivbehandling. Opptrappingsplanen er delt inn i tre faser og åtte trinn. Ahus er nå i fase 2, hvor antall plasser økes til totalt 33. De neste 32 plassene opp til 65 plasser totalt planlegges det nå for fullt for, heter det i nyhetsmeldingen. 

De nye FHI-prognosene tilsier at Ahus må vurdere på å ta i bruk arealer utenfor egne sykehus.

Planen beskriver også medfølgende opptrapping av medisinteknisk utstyr, smittevernsutstyr og annet forbruksmateriell. Den følges også opp av en bemanningsplan.

Powered by Labrador CMS