Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Også Røst er på video: - Vi får tilbakemeldinger på at dette oppleves som nyttig

På Røst – den ytterste kommunen i Lofoten – og rundt ti mil vest for Bodø, hadde fastlege og kommunelege Kjell Arne Helgebostad tidligere ikke tatt særlig stilling til videokonsultasjoner

Publisert: 2020-03-27 — 08.19
- Vi satte opp videoløsning i forrige uke, forteller kommunelege på Røst, Kjell Arne Helgebostad, her utenfor legekontoret. Foto: Privat


Det er korte avstander på øya, som har 498 innbyggere. Ingen av dem er så langt påvist smittet.

På to knappe uker er nær alle fastleger i Norge i stand til å tilby videokonsultasjon, ifølge Legeforeningen. Også på Røst har kommunelege Kjell Arne Helgebostad kastet seg rundt:

– Dette med videokonsultasjon er derfor nytt for oss på Røst. Heldigvis hadde jeg en vikar her ute når det hele startet, og vi satte opp videoløsning i forrige uke. Så vi er i gang med det. Vi får så langt tilbakemeldinger på at dette oppleves som nyttig, særlig i denne situasjonen der det er et poeng å minimere smitterisiko, forteller Helgebostad.

Korona-rigging
– Ellers har ting fungert fint. Vi på legekontoret har allerede et veldig godt samarbeid med resten av Røst kommune og med sykehuset, laboratoriet, apoteket og mange andre. Vi har nettopp hatt et prosjekt med bruk av video i kontakt med sykehuset. Det kan bli nyttig i denne situasjonen. Helgebostad sier det har vært mye organisering og planlegging for å rigge til på kontoret for å ta imot pasienter.

Omsorgslelighet blir isolat
– Det er mange scenarier, og vi har gjort litt om fysisk når det kommer til hvilke lokaler vi bruker. Vi har blant annet laget et kontor for dem som har luftveissymptomer, og vi har gjort om en omsorgsleilighet om det skulle oppstå et isolasjonsbehov.

Pasienttransport
– Her ute har vi for øvrig noen spesielle utfordringer som har krevd litt ekstra organisering: Transport til sykehus skjer med ambulansefly, og til flyplassen brukes en egen pasienttransport. Her kan håndtering av smitte bli krevende, men dette har vi allerede trent på, og vi skal trene mer, fastslår Helgebostad.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

OSLO KOMMUNE OM OMSTRIDT JOURNALPROSJEKT

Helseråd Robert Steen

– Uaktuelt å forplikte oss ytterligere før vi får svar

DM Arena Digital - Post ASCO

Full åpenhet om verdioverføringer

DMTV_AvtaleVerdioverforinger.jpg

– Viktig at samfunnet kan få innsyn

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!