Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

Studie: Hiv-legemiddel mot Covid-19 hadde ikke effekt

Kombinasjonen av de antivirale stoffene lopinavir og ritonavir, som er brukt i hiv-behandling, hadde ikke effekt på voksne med alvorlig Covid-19 som var innlagt på sykehus, konkluderer en studie publisert i NEJM.

Publisert: 2020-03-26 — 10.35


Lopinavir/ritonavis er blitt trukket frem som en av flere behandlinger som mulig kunne ha effekt mot Covid-19-infeksjon. Men en studie nylig publisert i New England Journal of Medicine (NEJM) slår så langt beina under antakelsen.

Den randomiserte, kontrollerte studien inkluderte voksne med bekreftet SARS-CoV2-infeksjon, som ble randomisert til enten å få lopinavir/rotanovir i tillegg til standardbehandling – eller kun standardbehandling.

199 pasienter var inkludert i studien. Når det kom til bivirkninger forekom det mer mage/tarm-bivirkninger i gruppen som fikk lopinavir/rotanovir, men alvorlige bivirkninger var mer vanlig blant studiedeltakerne i gruppen som fikk standardbehandling. Lopinavir/rotanovir-behandling ble stanset tidlig hos 13 pasienter på grunn av alvorlige bivirkninger.

Studien er en såkalt open label studie, eller ikke-blindet, som innebærer at både forskere og pasienter vet hvilken behandling som er gitt. På grunn av at det hastet å få studien i gang, ble placebo-legemiddelbehandling ikke gjort. Studien er utført mellom 18 januar 2020 og til og med 3.februar 2020 ved Jin Yin-Tan Hospital, Wuhan, Hubei Province i Kina.  

 

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

OSLO KOMMUNE OM OMSTRIDT JOURNALPROSJEKT

Helseråd Robert Steen

– Uaktuelt å forplikte oss ytterligere før vi får svar

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!