– Vi har fått en overveldende respons etter vår oppfordring. Dette viser at legene reagerer når vi ser at noe er relevant og at vi har nytte av det, sier lederen for Legeforeningens IT-utvalg, Kjartan Olafsson. Foto:

Nå utvides taksten for fastleger som gjør konsultasjoner på telefon og video

Fra mandag er det enklere for fastleger å gjøre telefon- og e-konsultasjoner.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

På grunn av situasjonen med koronaviruset skal det bli enklere for fastleger, avtalespesialister og legevakt å gjennomføre konsultasjoner uten fysisk kontakt med pasientene, skriver Helsedirektoratet.

Det gjøres også endringer for å legget til rette for arbeid etter klokka 16.00.

Som Dagens Medisin har skrevet gikk Legeforeningen og ledee for Legeforeningens IT-utvalg, Kjartan Olafsson ut med en innstendig bønn til fastlegene som ikke har det, om å skaffe seg videoutstyr snarest mulig.

Takstforskriften åpner altså opp for utvidet bruk av takster for telefon- og e-konsultasjon, samt kveldstakster, i perioden 16. mars til 1. september 2020. 

Kjartan Olafsson, som ikke har rukket å sette seg helt inn i den nye takstbruken, vil gjerne skryte av sine fastlegekolleger.

–  Vi har fått en overveldende respons etter vår oppfordring. Dette viser at legene reagerer når vi ser at noe er relevant og at vi har nytte av det, sier han til Dagens Medisin mandag ettermiddag.

Se fullstendig informasjon om takstendringene her

Powered by Labrador CMS