OUS: Stort antall ansatte i karantene og som er smittet gir utfordringer for driften

Søndag kveld oppgir Oslo universitetssykehus (OUS) at 1081 ansatte er i karantene på grunn av enten nærkontakt med en koronasmittet eller reise i utlandet.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.


14 ansatte ved OUS er så langt bekreftet koronasmittet.

–  Det store antallet ansatte som er smittet eller i karantene utgjør en stor utfordring for driften av sykehuset og vår evne til å yte forsvarlig helsehjelp, sier administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth i en pressemelding.

Kan ikke leie inn vikarer fra andre land
I løpet av den siste uken har flere ansatte ved ulike enheter i OUS testet positivt for koronasmitte.

Noen av de ansatte som er smittet har ikke vært på jobb mens de har vært syke. Ansatte som har hatt nærkontakt med de smittede er informert og satt i karantene opplyser OUS.

Pasienter som har vært i nærkontakt med de smittede er orientert og følges opp. Smittevask av berørte områder blir gjennomført.
Oslo universitetssykehus har rundt 23.000 ansatte.
– I tillegg forsvinner nå muligheten til å leie inn vikarer fra andre land. Dette gjør at vi må løse utfordringene internt og omdisponere personell til andre oppgaver, sier Bjørnbeth.

– I enkelte tilfeller vil det bli nødvendig å fravike karantenereglene og be ansatte som er satt i karantene, men som ikke har symptomer, om å komme på jobb likevel. Hensynet til å yte forsvarlig helsehjelp og sikre liv og helse må gå foran karantenereglene. Alternativet er å ikke kunne yte pasientene den helsehjelpen de trenger.
Kan gjøre unntak fra karanteneplikten
–  Vi har mulighet til å gjøre unntak fra karanteneplikten, og må i hvert enkelt tilfelle vurdere hvordan vi best skal klare å opprettholde et forsvarlig helsetilbud og ha tilstrekkelig personell på jobb. Dette er vårt ansvar, sier Bjørnbeth.

Powered by Labrador CMS