Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Norsk intensivregister registrerer nå alle pasienter som er innlagt på intensiavdelingene med smitte eller mistenkt smitte. Dette er viktig å samle inn fordi dette bidrar overvåking av syksommen i Norge.
Norsk intensivregister registrerer nå alle pasienter som er innlagt på intensiavdelingene med smitte eller mistenkt smitte. Dette er viktig å samle inn fordi dette bidrar overvåking av syksommen i Norge.

Intensivregisteret med løsning for korona-registrering

Norsk intensivregister har nå laget en løsning for å registrere pasienter med koronasmitte som blir innlagte ved intensivavdelingene. Det hele er kommet i stand på rekordtid, sier lederen for registeret.

Publisert: 2020-03-13 — 15.50

Fra onsdag denne uken er alle pasienter som ligger på intensiven med mistenkt eller stadfestet sykdom registrert.

Løsningen vil danne grunnlaget for rapportering til FHI, som skal benytte tallene til overvåking av syksommen i Norge.

–  Derfor er det svært viktig at registreringen er rask og nøyaktig. Vi har lagt vekt på at registreringen skal være enkel og lite tidkrevende, sier Eirik Alnes Buanes, lederen for Norsk intensivregister.

Når en pasient med mistenkt eller bekreftet infeksjon med koronavirus blir lagt inn på intensiven skal det opprettes et eget skjema for pasienten i Norsk intensivregister.  

Det som blant annet skal registreres, er:

Tidspunkt for innleggelse, diagnosekategori, tidspunkt for oppstart av mekanisk respirasjonsstøtte og ECMO-behandling der det er aktuelt, og risikofaktorer.

Også pasienter som allerede er innlagt skal registreres. Det er også viktig å oppdatere når det skjer endringer, slik at man kan holde løpenede oversikt over hvor mange respiratorer og hvor mange ECMO-maskiner som er i bruk for denne pasientgruppen til enhver tid, fremholder Buanes.

Det hele har kommet i stand på rekordtid, ifølge Buanes, som ifølge Nasjonalt servicemiljø for medisinske kvalitetsregistre takker alle som har dratt lasset for at dette kunne lages så raskt.

–  Dette gjør at vi får registrering fra intensivavdelingene allerede helt i starten av utbruddet av covid-19 i Norge, sier han.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!