Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Skjermdump: eahp.eu
Skjermdump: eahp.eu

Utsetter europeisk kongress for sykehusfarmasøyter

25-årsjubileet for den årlige europeiske kongressen for sykehusfarmasøyter blir nå utsatt som følge av koronavirus-pandemien.

Publisert: 2020-03-12 — 12.14
Håvard Kirkevold, leder av Norske Sykehusfarmasøyters Forening. Foto: Privat

European Association of Hospital Pharmacists (EAHP) skulle etter planen arranger sin årlige kongress i Gøteborg 25-27.mars. I dag bekreftet arrangøren at kongressen blir utsatt på ubestemt tid. Ifølge EAHPs nettside deltar årlig nærmere 4000 sykehusfarmasøyter på kongressen.

Ville fått reiseforbud uansett
Leder i Norske Sykehusfarmasøyters Forening (NSF), Håvard Kirkevold, forteller at det var flere norske sykehusfarmasøyter som etter planen skulle delta på kongressen i Sverige i år.

– Det var en stor delegasjon, sannsynligvis mellom 20-30 norske sykehusfarmasøyter, inkludert meg selv, som skulle ta turen i år. Men dette kom ikke overraskende, sier Kirkevold, og legger til:

– Uansett om kongressen hadde blitt arrangert, hadde nok de fleste av oss uansett fått reiseforbud fra vår arbeidsgiver. Dette gjelder også for sykehusfarmasøyter i andre land i Europa. Vi hadde styremøte i NSF i går, og der var vi klare på at det rett og slett ikke ville vært riktig å arrangere EAHP-kongressen slik situasjonen er nå, sier han.  

Flere deltakere meldte avbud
Svenske myndigheter gikk onsdag ut med beskjed om å avlyse alle arrangementer med mer enn 500 deltakere, på lik linje med kravene fra norske myndigheter.

– EAHP har overvåket situasjonen nøye, og har vært i konstant kommunikasjonen med svenske myndigheter rundt COVID-19-situasjonen. Etter mye overveielse er vi ekstremt lei oss over å måtte utsette EAHPs 25-årsjubileumskongress, skriver EAHP i en e-post torsdag.

Videre skriver de at de nå vil forsøke å finne en ny dato for kongressen, men at tid og sted må bestemmes basert på utviklingen av COVID-19-pandemien og tilgjengelighet på egnet lokale. EAHP skriver også at flere deltakere allerede før utsettelsen hadde avlyst sin deltakelse på kongressen grunnet reiserestriksjoner i sine hjemland.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!