OPPGRADERT: Nettsiden Nefle er oppdatert og blir gratis for alle i et halvt år som følge av koronasituasjonen. Foto: Skjermbilde

Åpner nettside for fastleger med oppdatert koronainfo

Oppgraderer Nefle-nettsiden med pop-up-informasjon om Covid-19 og fjerner betalingsmur. 

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Senter for kvalitet i legekontor (SKIL) har tidligere utviklet nettsideløsningen Nefle som er spesielt utviklet for norske legekontor. Nå oppgraderer de nettsiden med pop-up-informasjon om Covid-19 som dukker opp både når man besøker nettsiden, og når man trykker på knappen for timebestilling.

Nicolas Øyane, daglig leder i SKIL

Les også: Vil åpne for flere egenmeldingsdager

Bruk av tjenesten blir også kostnadsfri i seks måneder på grunn av koronasituasjonen, opplyser Nicolas Øyane, spesialist i allmennmedisin og leder for SKIL til Dagens Medisin. 

Målene er blant annet at pasientene ikke skal besøke legekontoret ved risiko for smitte, og at de enkelt skal få svar på hyppig stilte spørsmål uten å belaste legekontorene eller kommunens linjer dersom det ikke haster, ifølge Fastlegen.no.

Bakgrunnen er historier brakt fram av blant annet Bergens Tidene (bak betalingsmur), som forteller om en pasient som oppsøkte legekontoret, noe som førte til at kontoret måtte stenges og vaskes ned før det kunne åpnes igjen. Tre fastleger i Bergen sitter nå i koronakarantene, ifølge BT.  

Les også: Klinikkleder krever informasjon fra helsemyndighetene om korona-planer

På Nefle kan man velge å få opp standardinformasjon for alle, eller endre for lokale tilpasninger. Noen kommuner har for eksempel et eget telefonnummer.

Standardinformasjonen peker i stor grad på nasjonale anbefalinger fra Folkehelseinstituttet og vil vurderes hver dag sentralt og endres for alle. Informasjon vil også snarlig være på engelsk.

Powered by Labrador CMS