Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

MÅ HA NOK BEMANNING: Administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Spekter foreslår flere korona-tiltak.
MÅ HA NOK BEMANNING: Administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Spekter foreslår flere korona-tiltak. Foto: Vidar Sandnes

Vil åpne for flere egenmeldingsdager

Spekter ber regjeringen åpne for at arbeidstagere kan sykemelde seg i flere dager uten å måtte levere sykemelding fra lege.

Publisert: 2020-03-11 — 10.01

Det fremgår av et brev fra arbeidsgiverforeningen som blant annet organiserer de offentlige sykehusene til arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen. Brevet ble sendt til statsråden i går tirsdag.

I brevet foreslår Spekter flere tiltak med mål om å avhjelpe krevende situasjoner som følge av korona-epidemien.

– Dette gjelder særlig i sykehusene, der det blir viktig å legge til rette for nok og kompetent bemanning, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Spekter i en pressemelding.

Kan unngå press på primærhelsetjenesten

I brevet foreslår Spekter å lempe på kravene om dokumentasjon for sykefravær. Regjeringen har allerede fjernet kravet om at fastleger må skrive fraværsattester for skoleelever frem til august.

«Arbeidsgiver kan finne det aktuelt å utvide adgangen til å være fraværende uten sykemelding (utvide antall egenmeldingsdager) for medarbeidere for å unngå unødvendig press på primærhelsetjenesten. Spekter ber ASD (Arbeids- og sosialdepartementet. Journ. Anm.) sikre at det kan utøves skjønn i forhold til denne type lokale ordninger i forhold til de refusjonsregler som gjelder for sykepenger overfor Nav», heter det i brevet.

Vil ha foreldre, pensjonister og studenter på jobb

Spekter ønsker også tiltak for å få pensjonister og foreldre som er hjemme i permisjon til å trå til.

For pensjonistene kan inntekt over gitte grenser føre til avkorting av pensjon. Dette mener foreningen kan være et hinder for rekruttering i gruppen, og Spekter ber regjeringen om å «iversette tiltak som kan gjøre det mer attraktivt for pensjonistene å utføre inntektsbringende arbeid under pandemien».

Foreldre bør få mulighet til å gå tilbake i permisjon og få tillegg av tiden de har vært i arbeid, mener Spekter.

«Spekter ber ASD ta initiativ til at dette hensynet blir ivaretatt».

Til sist mener foreningen at studenter bør oppmuntres til å jobbe med en forsikring om at økt inntekt i perioden ikke vil gå utover fremtidig studielån.

Relaterte saker

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!