Klinikkledelsen ved OUS visste at legen var siktet

Klinikkledelsen ved Oslo universitetssykehus har vært kjent med siktelsen mot legen som er dømt for grovt bedrageri i Danmark, opplyser OUS.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.


Det opplyser kommunikasjonsdirektør Børge Einrem til Dagens Medisin.

Som Dagens Medisin skriver er en hjertelege ansatt ved Oslo universitetssykehus dømt til to år og seks måneders fengsel, i byretten i København.

Einrem svarer også at legen ikke har disponert forskningsmidler ved OUS.

Sykehuset vil ikke kommentere saken ytterligere, og grunngir dette med at dommen er anket.

Legen er også fradømt retten til å forvalte midler til forskning. Dagens Medisin snakket med legen torsdag morgen på telefon, og han bekreftet at han er dømt. Ut over dette ønsker han ikke å kommentere saken.

Saken mot legen henger sammen med avsløringer av legers misbruk av forskningsmidler, der fem leger i Danmark ble politianmeldt av det danske Rigshospitalet.
I november 2015 ble en overlege dømt til halvannet års fengsel for bedrageri for nær 2,1 millioner danske kroner. I mars 2017 ble en annen overlege idømt tre måneders betinget fengsel for tyveri og misbruk av sin stilling. I øvrige to saker la politiet bort bedrageri-siktelser, da det ikke var nok bevis, skriver danske Dagens Medicin.

OUS-legen som ble dømt onsdag var anklaget for å ha svindlet to sykehus i Region Hovedstaden i København for mer enn 3,7 millioner danske kroner i forbindelse med sine forskningsprosjekter i årene 2007 – 2013. Disse pengene skal ifølge den danske påtalemyndigheten blitt tatt fra sykehusenes penger under påskudd av å være betaling for blodprøveanalyser, og sendt videre til et firma i Sveits, som den dømte legen skal ha stått bak, ifølge dommen.

Legens forsvarer, Arvid Andersen, anket dommen på stedet til landsretten med påstand om frifinnelse.

Powered by Labrador CMS