Sp vil lovfeste forslag om å lovfeste responstider for ambulansetjenesten Foto:

Vil lovfeste responstid for ambulansetjenesten

Senterpartiet foreslår at responstiden for ambulansetjenesten må lovfestes.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.


Helsepolitisk talsperson for Sp, Kjersti Toppe, mener det trengs sterkere virkemiddel for å sikre likeverdig ambulansetilbud i hele landet.

Nå fremmer partiet forslag om å lovfeste responstider for ambulansetjenesten, og viser til at det i dag kun finnes et responsmål på tiden det skal ta før ambulansen er fremme:

Innen 12 minutter i sentrale strøk og innen 25 minutter i distriktene, i minst 90 prosent av alle akuttoppdrag.

– Dette har vært et tydelig mål for helsetjenesten. Likevel viser den nyeste tilgjengelige statistikken at målet ikke nås i flertallet av norske kommuner. Samtidig som man sliter med å oppnå responstidsmålet, ser vi at helseforetak flere steder i landet planlegger eller gjennomfører kutt i ambulansetilbudet – slik som i Møre og Romsdal, Nord-Trøndelag, Troms og Finnmark, uttaler Toppe i en pressemelding.

 De fremmer forslaget i forbindelse med Stortingets behandling av Nasjonal helse- og sykehusplan 2020-2023.

Senterpartiet fremmet forslag om å lovfeste responstidskravene også i 2018, men forslaget fikk ikke flertall ettersom Arbeiderpartiet stemte imot.

–   I 2019 vedtok imidlertid Arbeiderpartiets landsmøte at de vil lovfeste responstider for ambulanse. Dermed blir det opp til Fremskrittspartiet om det nye forslaget fra Senterpartiet får flertall, heter det fra Sp.

Powered by Labrador CMS