Øystein Soug, administrerende direktør i Targovax. Foto: Targovax

Targovax inngikk kinesisk avtale

Avtalen som det norske bioteknologiselskapet Targovax har inngått med et kinesisk selskap, kan bli verdt over 880 millioner kroner.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Targovax spesialiserer seg i utviklingen av onkolytiske virus, og har flere immunterapi-baserte legemidler under utvikling.

Tirsdag melder selskapet at de har inngått en opsjonsavtale med det kinesiske selskapet IOVaxis Therapeutics.

Avtalen gjelder retten til å videreutvikle og lisensiere Targovax’ TG01 og TG02-vaksiner i Kina, Hong Kong, Macau og Singapore.

Det kinesiske selskapet  betaler 250 000 dollar for opsjonen, og ved utøvelse av opsjonen skal IOVaxis betale Targovax tre millioner dollar.

Hvis opsjonen utøves har avtalen en potensiell verdi på opptil 100 millioner amerikanske dollar - over 880 millioner norske kroner- i tillegg til royalties.

Gjennom avtalen får selskapet rett til å utvikle og lisensiere TG-vaksinene for behandling av kreft med RAS mutasjoner i de nevnte territoriene. Opsjonen må utøves innen et år eller så snart IOVaxis mottar den første regulatoriske godkjenningen til å starte en klinisk studie i Kina.

–  Vi har sterk tro på potensialet for å behandle RAS mutert kreft med våre TG-vaksiner, og er veldig glade for å inngå dette samarbeidet med IOVaxis. Gjennom denne avtalen vil vi kunne generere mer data som kan dokumentere effekten av TG, i tillegg til den kommersielle oppsiden, uttaler Øystein Soug, administrerende direktør i Targovax, i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS