– Vi vil vise at det er artig å studere medisin

UiT-studenter synger om studentlivet i en ny musikkvideo.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

KLAR FOR LEGELIVET: Julia Christina Joanis Kvalvik (t.v.) har sammen med Kristine Abelson og Marie Skansen hatt ansvaret for store deler av musikkvideoen «Legelivet kaller». Kvalvik har stått for koreografi og Abelson og Skansen har stått for regien. Stein-Eirik Simonsen (ikke på bilde) har filmet.

Musikkvideoen «Legelivet kaller» er laget av avgangskullet ved medisinstudiet ved Universitetet i Tromsø Norges arktiske universitet. Videoen ble publisert på fredag, og studentene bak oppgir at videoen har blitt sett over 200.000 ganger i sosiale medier så langt.

– Vi har fått en enormt god respons, sier Julia Christina Joanis Kvalvik, som er sisteårsstudent ved medisinstudiet ved Universitetet i Tromsø og har stått for koregrafien i videoen.

Det er tradisjon at avgangskullet ved universitetet lager en musikkvideo i forbindelse med juleballet til medisinstudentene og årets video har fått spesielt mye oppmerksomhet.

Studentene har brukt melodien til komiker Nicolay Ramms hit «Raske briller» og handler om alt fra vansker med å få LIS1-stilling til at fritidsklær er «uniformen» utenom studiene.

– Vi vil vise at det er artig å studere medisin og at vi ikke bare sitter på lesesalen, men også kan danse og være uhøytidelige. Det er heftige dager med mye lesing for oss nå, så det har vært deilig å ha noe annet å gjøre ved siden av som har sveiset oss sammen, sier Kvalvik.

Det harseleres med tilgang på luftambulanse i videoen (skjermdump fra youtube).

Synger om luftambulansene

Studentene synger også om situasjonen for luftambulansetjenesten, som har slitt med beredskapen etter byttet til ny operatør i sommer. I videoen trygler to medisinstudenter om å få sendt en pasient på båre av gårde, foran et nedsnødd ambulansefly som står på bakken.

– Hvorfor velger dere å synge om luftambulansetjenesten?

– Luftambulansekrisen har særlig rammet oss her i nord, og da er det klart at vi engasjerer oss og at vi sier ifra når vi kan. Det å daglig passere de nedsnødde parkerte flyene på flyplassen er en påminnelse om kaoset som har vært.

Sangen er laget på melodien til komiker Nicolay Ramms hit «Raske briller».

– Vi kontaktet Nicolay Ramm direkte, og han ga oss tommel opp. Da videoen var ute, var han en av de første som la ut videoen selv, sier Kvalvik.

Vil få flere nordover

Studentene håper at videoen kan inspirere flere til å søke seg nordover til medisinstudiet.

– Folk må ikke glemme oss her oppe i nord. Vi har våre utfordringer med vær og vind og store distanser, men alt-i-alt er det fantastisk fint med her med godt studentmiljø, natur og et studie av høy kvalitet, sier Kvalvik.

Se videoen øverst i saken.

Powered by Labrador CMS