Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
OVERFLADISK: – Der forrige plan var veldig detaljert er denne veldig overfladisk, sier Senterpartiets Kjersti Toppe (t.v.) om nasjonal helse- og sykehusplan. Også Aps Ingvild Kjerkol er kritisk til planen.

Mener Høies nye plan er en ansvarsfraskrivelse

Senterpartiets Kjersti Toppe og Arbeiderpartiets Ingvild Kjerkol er kritiske til den nye helse- og sykehusplanen.

Publisert: 2019-11-22 — 16.24

Fredag la helseminister Bent Høie frem nasjonal helse- og sykehusplan med føringer for helsetjenesten de neste årene.

– Dette er etter mitt syn en ansvarsfraskrivelse. Der forrige plan var veldig detaljert er denne veldig overfladisk, sier Kjersti Toppe, helsepolitisk talsperson i Senterpartiet og nestleder i Helse- og omsorgskomiteen.

– Planen er lite konkret og jeg frykter at den ikke fører til noen endring i praksis utenom det vanlige forbedringsarbeidet. Jeg er spesielt bekymret for psykisk helsevern. Vi har bedt om en egen stortingsmelding, og blitt bedt om å vente på planen, og når planen så kommer så viser det seg at en skal utrede behovet for helsetjenester. Det synes jeg er provoserende.

– Må sterkere lut til

– De faglige målene om å få flere tjenester hjem og mer digitalisering er gode, sier helsepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet Ingvild Kjerkol.

Hun mener virkemidlene helseministeren presenterer er for svake.

– Høie mener at private kommersielle aktører og flere møter på ledelsesnivå langt unna pasienten skal bidra til å nå målene i helsetjenesten. Vi tror fagfolkene er lei NPM og vil utvise faglig skjønn, og at dét kan gjøre at pasienter ikke blir kasteballer mellom sykehus og kommune.

Kjerkol er også kritisk til ambisjonene innen psykisk helse og rus.

– Høie har gjentatt ambisjonene sine for psykisk helse og rus i syv år, men veksten er fortsatt større i somatikken enn psykiatrien. Vi har ikke sett tillitsvekkende resultater, så her må det kraftigere lut til og ikke bare fine ord. Flere tellekanter og mer byråkrati er ikke svaret.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!