SLUTTER: Generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen vil overlate roret til nye krefter. Foto: Agnete Brun

Ryel går av som generalsekretær

Anne Lise Ryel ønsker å tre til side etter 18 år som generalsekretær i Kreftforeningen. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Nå starter styret jakten på en etterførlger.

- Anne Lise Ryel har gjort en fremragende jobb som generalsekretær i Kreftforeningen. Det er hele styret enige om, sier styreleder Cecilie Daae i Kreftforeningen til Dagens Medisin.

Hun legger til at hun for en tid siden ble gjort kjent med at Ryel ønsket å tre ti side.

Styret starter nå prosessen med å rekruttere ny leder i Kreftforeningen, og skiftet skjer en gang før sommeren 2020.

- Jeg har stor forståelse for at Anne Lise ønsker å tre til side etter at hun har hatt stillingen i 18 år. Samtidig er jeg glad for at hun ønsker å fortsette frem til en etterfølger er på plass, og at vi også etter det får glede av hennes kompetanse i organisasjonen, sier Daae.

Et privilegium 
– Jeg har ledet Kreftforeningen igjennom en utrolig spennende reise. Det har vært 18 fantastiske år i en jobb jeg fortsatt elsker. Som en viktig samfunnsaktør har vi fått til mye på kreftområdet til beste for pasienter og pårørende, og det har vært et stort privilegium å lede en organisasjon med så mange kompetente og engasjerte medarbeidere, sierAnne Lise Ryel.

Og hun legger til:

– Det er en tid for alt. Vi har nådd langt i min tid i Kreftforeningen, og ligger nå på omdømmetoppen ifølge Ipsos sin omdømmeundersøkelse. Vi er dessuten straks klare med en ny strategi, og vi er en solid og veldrevet organisasjon. Dette er et godt tidspunkt for et skifte.

Ryel er utdannet jurist fra Universitet i Oslo i 1987. Hun hadde ulike stillinger før hun i 1994 ble likestillingsombud - en jobb hun hadde i i seks år. Hun har også vært statssekretær i justisdepartementet og divisjonsdirektør i Sosial- og helsedirektoratet.

Ryel har vært en markert og tydelig leder i Kreftforeningen både nasjonalt og internasjonalt.

Styreverv nasjonalt og internasjonalt
Hun har hatt en rekke styreverv, Nordic Cancer Union, Center for Advanced Study ved Vitenskapsakademiet og Universitetet i Bergen. I tillegg har hun vært medlem av Nasjonalt råd for prioritering i helsetjenesten. 

Anne Lise Ryel vil gå over i en annen rolle i Kreftforeningen når ny toppleder er på plass en gang i løpet av 2020. Hun forlater ikke roret før ny skipper er på plass.

-På denne måten får styret ro til å finne den rette kandidaten, sier Ryel. 

Powered by Labrador CMS