Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
VIL AVKLARE: - Vi ønsker å avklare eventuelle misforståelser tilknyttet konseptet og prosjektet direkte med DIPS, og vi ser frem til videre dialog både med dem og andre leverandører i forprosjektet, sier Karl Vestli, divisjonsdirektør for strategi og portefølje i Direktoratet for e-helse. Foto: Direktoratet for e-helse

Direktoratet: – Kjenner oss ikke igjen

– Flere av påstandene fra DIPS og IKT Norge kjenner vi oss ikke igjen i, sier Karl Vestli, divisjonsdirektør for strategi og portefølje i Direktoratet for e-helse. 

Publisert: 2019-10-09 — 05.10
Denne artikkelen er over to år gammel.

Direktoratet for e-helse sier om kritikken fra e-helseselskapet DIPS at de er kjent med selskapet syn på journalkonseptet som er valgt.

En ny felles løsning for en kommunal journal, Akson, skal innføres i alle kommuner i Norge, foruten kommunene i Helse Midt, og er så lang beregnet til å koste minst 11 milliarder kroner.

Karl Vestli, divisjonsdirektør for strategi og portefølje i Direktoratet for e-helse, sier det er positivt at «vi alle deler den samme virkelighetsforståelsen»:  – At behovet for et felles løft i kommunal helse- og omsorgstjeneste er stort.

– Flere av påstandene fra DIPS og IKT Norge kjenner vi oss ikke igjen i. Vi er kjent med DIPS syn på konseptet som er valgt, og vi møter dem nå i oktober. Vi ønsker å avklare eventuelle misforståelser tilknyttet konseptet og prosjektet direkte med dem, og vi ser frem til videre dialog både med DIPS og andre leverandører i forprosjektet. sier Vestli.

– Det mest samfunnsøkonomiske alternativet
– Konsept 7, nå omdøpt til Akson, er det mest samfunnsøkonomiske alternativet, og vil gi økt pasientsikkerhet og trygghet. Direktoratet har anbefalt konseptet etter en grundig prosess sammen med sektoren. Høsten 2018 ble det også gjennomført en ekstern kvalitetssikring som støttet konseptet. Departementet har bedt oss om å utrede hvordan vi kan gjennomføre konseptet på en best mulig måte i et forprosjekt. Dette forprosjektet pågår nå, og skal ferdigstilles i februar. Deretter skal det på ny ekstern kvalitetssikring før det legges frem for Stortinget for beslutning, heter det fra Vestli.

– På kortere sikt jobber vi sammen med sektoren blant annet med å få på plass dokumentdeling gjennom kjernejournal og med standarder for datadeling og felles språk for bedre samhandling.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!