– Spørsmålene om Ullevål er besvart

Helseminister Bent Høie mener ikke det mangler informasjon om Ullevål-alternativet når Regjeringen nå gir lån til sykehus på Gaustad.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

AKER SYKEHUS (Dagens Medisin): Mandag ble det klart at Regjeringen gir lånebevilgning for 2020 og setter lånerammen for nye Oslo universitetssykehus. Det innebærer at Ullevål sykehus legges ned.

– Jeg mener at alle spørsmålene som er stilt knyttet til Ullevål-alternativet er godt besvart. Å bruke Ullevål som lokalitet som regionsykehus er fullt mulig, men det koster 12,8 milliarder kroner mer og tar syv år lengre tid. Vi er allerede på overtid med å realisere disse planene, sa helseminister Bent Høie da han la frem helsedelen av statsbudsjettet på en pressekonferanse på Aker sykehus mandag ettermiddag.

PRESENTERTE BUDSJETTET: Helseminister Bent Høie presenterte helsedelen av statsbudsjettet på Aker sykehus mandag. Foto: Lasse Moe

Les mer: Her er helsetallene

Viste til fordeling av oppgaver

– Vi gir nå klarsignal for et nytt stort akuttsykehus på Aker, samlokalisert med storbylegevakten til Oslo kommune. Samtidig lager vi et samlet regionssykehus på Gaustad, som vil fungere som lokalsykehus for flere bydeler i Oslo, sa Høie.

Les mer: - Tannløst budsjett

Helseministeren viste blant annet til en oversikt fra 2008 som viser at regionfunksjoner var lokalisert på flere steder i Oslo.

– Det er gjort minimale endringer, i hovedsak ser det likt ut i dag. Noe av det viktigste med disse planene er å samle regionsfunksjonene på ett sted i Oslo. Det er også viktig for resten av Norge.

 Den samlede lånerammen er på 29,1 milliarder kroner.

– Lånerammen ligger fast, sa Høie.

Se helseminister Bent Høie kommentere veien videre for nye OUS i videoen øverst i saken.

Powered by Labrador CMS