Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Dansk helseminister gir siste advarsel om journalsystem

Den danske helseministeren går hardt ut mot den omstridte Sundhedsplatformen.

Publisert: 2019-09-12 — 11.12

– Systemet er fullt av feil, og besværlig å jobbe med i så stor grad at det stjeler de ansattes tid som de skal ha med pasientene, sier den danske helseministeren Magnus Heinicke til sn.dk.

Sundhedsplatformen er samme løsning som systemet som skal innføres i Helse Midt-Norge, Helseplattformen. Systemet er kjøpt fra samme leverandør, amerikanske Epic.

Helseminister i Danmark, Maguns Heunicke (S). Foto: Colourbox

Bakgrunnen for at den danske helseministeren nå gir en siste advarsel om systemet, er en nylig rapport fra et uavhengig ekspertråd som var hard i kritikken av region Hovedstadens håndtering av systemet. Rapporten kommer et drøyt år etter at den danske Rigsrevisionen kom med knusende kritikk.

– Det må tas helt andre midler i bruk hvis Sundhedsplatformen skal fungere tilfredsstillende, og legenes og sykepleiernes tillit til Sundhedsplatformen skal gjenskapes, heter det fra ekspertrådet, skriver Politiken.

Nå har den ferske helseministeren Maguns Heunicke (S) fått nok:

–  Det går ikke an, at Rigsrevisionen i 2018 kommer med så hard kritikk, og senere at ekspertrådet konstaterer at det egentlig ikke har skjedd noe, sier han til Sjællands Nyheder.

Les også: Ny dansk helseminister til legene: – Jeg har hørt nødropet deres

Milliardinvesteringen Helseplattformen i Helse Midt-Norge skal tas i bruk fra 2021.

Alle fastleger, kommuner og sykehus i regionen skal bruke samme IT-løsning. I Danmark har systemet fått svært mye kritikk siden det ble lansert i to helseregioner, og politikere i Danmark har tatt til orde for å skrote hele systemet.

Helseminister Bent Høie (H) møtte i oktober i fjor den daværende helseministeren i Danmark, for å diskutere problemene i Sundhedsplatformen, og for å forsikre seg om at det samme ikke skal skje i Helse Midt, noe også ledelsen i Helseplattformen har forsikret om.

 

 

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • Henning Jensen 16.09.2019 12.43.46

  Lege

  "Helseminister Bent Høie (H) møtte i oktober i fjor den daværende helseministeren i Danmark, for å diskutere problemene i Sundhedsplatformen, og for å forsikre seg om at det samme ikke skal skje i Helse Midt, noe også ledelsen i Helseplattformen har forsikret om. Helseplattformen i Helse Midt-Norge skal tas i bruk fra 2021" Hvis noe har vært en varslet IT-katastrofe, så er det kjøp av Helseplattformen/Epic til Norge. Jeg tror allerede nå det kan være greit å lage liste over de som har ansvar for beslutningsprosessen, og hvorledes denne ble gjennomført. Henning Jensen, spes. revm. /fys, med.-rehab.

Nyheter fra startsiden

DM Arena Digital: Lungekreft & screening

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!