FÅR TROLIG FORTSETTE: Lege og Arbeiderparti-politiker Robin Kåss kunne puste lettet ut sammen med partikolleger på valgvaken på Comfort Hotell i Porsgrunn. Foto: Atle Storemyr. Foto:

Lege beholder ordførermakten i Porsgrunn

Arbeiderpartiet og Robin Kåss gikk tilbake også i Porsgrunn, men sikret likevel flertall i bystyret.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

KUNNE JUBLE: Lege og arbeiderpartipolitiker Robin Kåss kunne slippe jubelen løs sammen med partikolleger på valgvaken på Comfort Hotell i Porsgrunn. Foto: Atle Storemyr.

– Vi er veldig fornøyd med resultatet, så dette er moro, sier Robin Kåss (Ap) dagen etter valget.

Sammen med de nåværende samarbeidspartiene KrF, Sp og De Grønne sikret Ap seg et solid flertall i bystyret. Selv om Ap har gått tilbake siden 2015 har de fortsatt 35,6 prosent av stemmene. 

– Vi mistet to kandidater, men samarbeidspartnerne våre vant seks. Dermed er samarbeidet styrket. Det er ikke helt avklart hvem som blir med videre, men vi er enige om at vi skal snakke sammen. Slik det ser ut nå er det gode muligheter for et styringsdyktig flertall.

Blir sittende
– Og du blir sittende som ordfører?

– Valgresultatet tilsier at det er gode muligheter for det ja.

Kåss er utdannet lege og har tidligere vært statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet.

– Hvordan synes du helse har preget valgkampen?

– Velgerne er ekstremt opptatt av helse og omsorg, både i lokale og nasjonale valg. Jeg opplever at de har vært det nå også, men det har vært en mismatch mellom hva som er de store oppgavene til kommunene – og hva som har vært på dagsorden nasjonalt og dermed også farget dagsorden lokalt.

SPENT STEMNING: De første prognosene følges nøye. Til høyre Robin Kåss. Foto: Atle Storemyr

Tror Ap hadde tjent på helsedebatt
– Legevakt, sykehjem og hjemmetjenester går rett inn i livene til innbyggerne og er en stor del av kommunebudsjettet. Jeg skulle ønske at det hadde vært mer fremme i valgkampen. Da tror jeg at det nasjonale resultatet til Ap hadde vært bedre, da det er et område der Ap har høy tillit, sier Kåss.

I stedet er det bompenger og sentralisering som har vært to store, nasjonale temaer. I Porsgrunn ble også saken om deponi viktig, som Ap høstet mange stemmer på.

– Hva skal du gjøre nå?

– Hverdagen kommer fort og jeg har mye papirarbeid å ta igjen på rådhuset. Så må vi finne en felles feil, men det at vi er styrket i bystyret, gjør det enklere.

Her er et videointervju med Robin Kåss, tatt under valgvaken. Intervju/foto: Atle Storemyr/Kino Enany

Powered by Labrador CMS