Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

FEIL SAKSØKT: En pasient får ikke saksøkt legen for å få endret journalen sin.

FEIL SAKSØKT: En pasient får ikke saksøkt legen for å få endret journalen sin. Foto: Colourbox

Fikk ikke saksøke lege for å få endret journal

En pasient ønsket å endre det en sykehuslege hadde skrevet i pasientjournalen og ønsket å saksøke legen. Det har Høyesterett nå avslått.

Annons:

Pasienten hevdet at legen journalførte undersøkelser som aldri hadde blitt gjennomført. Det bestrider legen, som mener at undersøkelsene ble gjennomført. Etter å flere runder hos Fylkesmannen og i domstolene, har Høyesteretts ankeutvalg avslått saken.

Saken handlet ikke om hvor vidt opplysningene i pasientjournalen skulle slettes eller ei, men om legen kunne saksøkes i saken. Lagmannsretten slo fast at legen er feil saksøkt i saken. Pasienten anket saken og det er denne anken Høyesterett nå enstemmig har avvist.

– Avgjørelsen er viktig for oss fordi vi har fått avklart at våre medlemmer ikke kan saksøkes dersom en pasient vil rette eller slette innhold i pasientjournalen. Vi er glade for at vi har vunnet frem, og dermed fått stadfestet dagens praksis. Det er viktig at søksmål rettes mot riktig person eller myndighet. Her er Fylkesmannen forvaltningsmyndigheten. Når forvaltningen fatter en beslutning, kan man ikke gå omveier og saksøke legen, sier seksjonssjef Hanne Riise-Hanssen i Legeforeningen, som har representert legen.

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Har kontrollert helsevesenets ressursbruk i 25 år

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!