FLERE SYKEPLEIERE: Regjeringen oppretter til høsten nye studieplasser for spesialsykepleiere. Foto: Colourbox

Oppretter nye studieplasser for spesialsykepleiere

Til høsten kommer det 30 nye studieplasser for spesialsykepleiere. – Helsevesenet etterspør flere spesialsykepleiere. Derfor har vi prioritert å fordele de nye studieplassene til institusjoner som kan utvide ABIOK-utdanningene sine raskt, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Regjeringen oppretter 30 nye studieplasser innen anestesisykepleie, barnesykepleie, intensivsykepleie, operasjonssykepleie og kreftsykepleie, så kalte ABIOK-utdanninger.

– Helsevesenet etterspør flere spesialsykepleiere. Derfor har vi prioritert å fordele de nye studieplassene til institusjoner som kan utvide ABIOK-utdanningene sine raskt. Det betyr at helsevesenet og de kommunale tjenestene kan få tilgang til flere spesialsykepleiere raskere, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø i en pressemelding.

De nye studieplassene opprettes ved Lovisenberg diakonale høyskole, VID vitenskapelig høgskole, Høgskolen i Østfold (HiØ), Høgskolen i Innlandet (HiNN) og Høgskulen på Vestlandet (HVL).

Powered by Labrador CMS