Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

SV: – Viser hvor dyp krisen har blitt

- Vi er redd Helse Sør-Øst er i ferd med å ta en svært dyr og feil beslutning, sier SVs Audun Lysbakken.

Publisert: 2019-06-24 — 13.47
Audun Lysbakken (SV).

Administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus, Bjørn Erikstein, kunngjorde mandag at han trekker seg.

SVs Audun Lysbakken mener dette illustrerer hvor alvorlig situasjonen har blitt.

- Sykehusdirektørens avgang viser hvor dyp krisen i OUS har blitt. Dette er også et av flere eksempler fra sykehus-Norge denne våren som viser at selve systemet for styring av sykehusene våre er i krise, heter det fra Lysbakken.

–  Dyr og feil beslutning
– Vi er redd Helse Sør-Øst er i ferd med å ta en svært dyr og feil beslutning når det gjelder lokalisering av sykehus i Oslo. Helseministeren må ikke bare sikre en ordentlig utredning, men også gjenopprette tillit mellom ledelsen og leger, sykepleiere, jordmødre og alt sykepersonell.

- Dette viser med all tydelighet hvorfor vi må skrote helseforetaksmodellen, og erstatte direktørmakt med mer makt til folkevalgte. Slike avgjørelser må tas i demokratiske prosesser og politisk valgte ledere må ta ansvar.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • Helene Laurvik 24.06.2019 14.22.08

  Overlege

  Mer makt til folkevalgte, og samtidig mulighet for å se sykehusutviklingen i sammenheng med de øvrige planene man har for hovedstaden. Kollektivtrafikk og annen samferdsel f.eks, arkitektur- og miljøvern. Jeg betaler gladelig litt eiendomsskatt hvis vi kan beholde Ullevåltomta i det offentliges eie og unngå monsterblokker på Gaustad.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!