UENIGE OM OUS, fra venstre: Christian Grimsgaard og Lasse Bent Sølvberg, henholdsvis konserntiilitsvalgte for Akademikerne og LO, ønsker å utsette avgjørelsen om nye OUS. Foto:

Legeforeningen og Fagforbundet vil utsette nye OUS

Legeforeningens Christian Grimsgaard mener det er ubesvarte spørsmål ved Nye OUS – og foreslår å utsette saken.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

HAMAR (Dagens Medisin): Under det pågående styremøtet i Helse Sør-Øst har Akademikernes (Legeforeningens) representant i styret, Christian Grimsgaard, foreslått å utsette saken om bygging av nye sykehus i Oslo.

Grimsgaard viste til uavklarte spørsmål ved prosjektet – samt mistilliten mot direktøren på Oslo Universitetssykehus (OUS), Bjørn Erikstein – som er fremmet av de tillitsvalgte den siste uken.

Hans konklusjon er dermed at det er uforsvarlig å fatte et vedtak i saken.

Lasse Bent Sølvberg, konserntillitsvalgt for L0/Fagforbundet, støtter forslaget fra Grimsgaard om å utsette saken. De to er foreløpig alene om å ville utsette saken.

Styret er delt
Flere styremedlemmer har imidlertid sagt at det er på tide å fatte en beslutning i saken.

Svein Gjedrem, styreleder i Helse Sør-Øst, innledet styremøtet med vise til den offentlige debatten rundt nye sykehus i Oslo. 

– Full harmoni i rekkene ville ha vært det beste. Men diskusjoner er også nyttig. Det gir et bedre grunnlag for å fatte de beslutningene som det nå er på tide å få fattet, sa Gjedrem.

Powered by Labrador CMS