Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
Asmund Bredeli er foretakstillitsvalgt for Legeforeningen ved OUS, og har sammen med flere andre fagforeninger varslet at de ikke lenger har tillit til direktøren. Arkivfoto.

Sykehusansatte varsler mistillit til OUS-direktøren

Fagforeningene ved Oslo universitetssykehus varsler om at de ikke lenger har tillit til direktøren, skriver Aftenposten.

Publisert: 2019-06-18 — 22.01
Denne artikkelen er over to år gammel.

Brevet der de sykehusansatte varsler at de ikke lenger har tillit til direktøren, ble sendt til styreleder Gunnar Bovim og administrerende direktør Bjørn Erikstein  ved 19-tiden tirsdag kveld.

Det bekrefter OUS-tillitsvalgt Asmund Bredeli til Dagens Medisin.

Torsdag skal Helse Sør-Øst ha styremøte der planene om et nytt storsykehus i Oslo skal avgjøres.

I brevet, først omtalt av Aftenposten, som er signert Legeforeningen, Fagforbundet, Sykepleierforbundet og andre fagorganisasjoner, heter det:

–  Organisasjonene har over tid påpekt manglende reell involvering og medvirkning i arbeidet med den framtidige utviklingen av Oslo universitetssykehus.

–  Det har også i flere år vært etterlyst en plan for hvordan virksomheten skal innrettes i ledelsens valgte bygg- og tomteløsninger. Rapporten «Mandat driftskonsept traume- og akuttmedisin» er den første detaljerte beskrivelsen av virksomhetsløsningen for akuttfeltet, heter det i brevet som også Dagens Medisin har fått.

Dagens Medisin har tirsdag kveld vært i kontakt med OUS, som bekrefter å ha mottatt brevet, og uttaler at brevet skal gås grundig gjennom - og at OUS eventuelt vil komme tilbake til saken.

Aftenposten har tidligere skrevet at en arbeidsgruppe på 13 ledende fagpersoner i akuttmiljøet ved Ullevål og Rikshospitalet fikk i oppdrag å vurdere tryggheten for at akuttavdelingen på de nye sykehusene blir forsvarlig. Arbeidsgruppen kunne i sin evaluering ikke bekrefte at behandlingen av akuttpasienter ved de nye sykehusene vil bli like trygg som i dag, skriver Aftenposten. (krever innlogg)

Ledelsen kom etterpå med sin evaluering av samme tema, men akuttmiljøet er ikke enig i at ledelsen tok hensyn til deres viktigstekonkusjoner, slik ledelsen mente, skriver Aftenposten.

Om planene for det nye storsykehuset, skriver organisasjonene i brevet:

– Organisasjonene kan ikke stille seg bak ledelsens løsningsforslag for utviklingen av sykehuset, og har bedt om at prosessen stanses, og at det utarbeides et bedre beslutningsgrunnlag som har støtte blant ansatte i sykehuset og de berørte fagmiljøene. Denne saken vil være avgjørende for organiseringen av sykehuset i flere ti-år fremover, og organisasjonene anser det som avgjørende at løsningen har støtte blant sykehusets mer enn 20 000 ansatte. 

- Med bakgrunn i dette har undertegnede organisasjoner manglende tillit til administererende direktør ved Oslo universitetssykehus.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!