Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
En ny avtale skal sikre at danske sykehus får billigere legemidler. Arkivfoto.

Avtale om billigere sykehusmedisin i Danmark

Listeprisen på sykehusmedisin i Danmark blir lavere hvert år de neste fem årene.

Publisert: 2019-04-01 — 10.17

Dette kommer frem av en avtale som helseministeren i Danmark, Ellen Trane Nørby (V), Danske regioner og Lægemiddelindustriforeningen (Lif) har inngått.

– Lavere pris på medisiner gjøre en forskjell i hverdagen på sykehusene, fordi vi kan tilby behandling med den nyeste medisinen. Denne avtalen sørger for at vi får 15 prosent billigere medisin til våre sykehus i de kommende årene enn vi ville fått uten avtalen, uttalte nylig Trane Nørby i en pressemelding.

Ifølge det danske helsedepartementet er det første gang noensinne at man lykkes med å få en slik avtale på plass. Avtalen reduserer listeprisene på sykehusmedisin med 12,5 prosent over de kommende fire årene. Dette innebærer at danske listepriser på sykehusmedisin med denne avtalen vil bli i alt 15 prosent lavere i perioden 2019 til 2023, enn de ville vært uten en slik avtale.

Imidlertid uttaler danske Amgros, som har ansvaret for innkjøp av medisiner tilsvarende norske Sykehusinnkjøp HF, at selv om avtalen sikrer en samlet prisreduksjon i større grad enn tidligere avtaler, så vil den ikke få veldig stor betydning for regionene. Amgros mener de vanligvis lykkes med å skaffe betydelig større rabatter hvert kvartal alene, enn de 2,5 prosent hvert år som den nye avtalen innebærer, skriver danske Dagens Medicin (krever innlogging).

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

DM ARENA DIGITAL: Post ESMO

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!