FÆRRE VIL DELE: Nærmere 70 prosent av den norske befolkningen vil gi helsepersonell tilgang til informasjon om helse, livsstil, fysisk aktivitet og kosthold. Det er færre enn i Finland, Danmark og Sverige. Foto: Colourbox

Nordmenn minst villige til å dele digitale opplysninger

Nordmenn er mindre villige til å gi helsepersonell digital tilgang til informasjon om egen helse enn svensker, dansker og finner.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Det viser en undersøkelse gjennomført av TNS Kantar Gallup om e-ehelse.

Et flertall av den norske befolkningen, nærmere 70 prosent, vil gi helsepersonell tilgang til informasjon om helse, livsstil, fysisk aktivitet og kosthold. 

Lavere enn Finland, Danmark og Sverige

Sammenlignet med en EU-undersøkelse fra 2017, er det lavere enn både Finland, Danmark og Sverige. EU Special Eurobarometer viser at over 80 prosent av befolkningen i disse landene svarer det samme.

Den norske undersøkelsen er gjort på oppdrag fra Direktoratet fra e-helse og er gjennomført fra desember 2018 til januar 2019. 1 162 responderte svarte på undersøkelsen.

Svenskene mest positive til deling

Svenskene har størst tillit til både å dele informasjon med helsepersonell, offentlige myndigheter og private virksomheter. Det er også færrest i Sverige som ikke ønsker at egne helseopplysninger under noen omstendighet skal benyttes av andre.

EU-snittet ligger på over 20 prosent som ikke ønsker at helseopplysninger skal benyttes av andre i det hele tatt. Alle de nevnte landene ligger under 10 prosent.

Powered by Labrador CMS