Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

INTET SALG: Jesper Melin har ønsket å selge Melin Medical for å konsentrere seg om Pasientsky. Nå er salget avlyst. Foto: Jan Nikolai

INTET SALG: Jesper Melin har ønsket å selge Melin Medical for å konsentrere seg om Pasientsky. Nå er salget avlyst. Foto: Jan Nikolai

Skrinlegger salg av Melin Medical

Melin Medical, som leverer betalingsautomater til mange av landets legekontor, skal likevel ikke selges.

Annons:

Det varsler eierselskapet Hi Midco as, som også inkluderer Bidco as, Helseinnovasjon as, Melin Medical as og Melin Collectors as, i en melding datert 16. januar.

«Styret har i dag avsluttet den strategiske gjennomgangen da det ser som mer verdiskapende å vokse virksomheten videre enn å selge aksjer. Styret og ledelsen vil derfor fortsette å iverksette Melin-konsernets strategi og planlegge som et uavhengig, hurtigvoksende selskap», heter det i meldingen, som først ble referert av Dagens Næringsliv.

Solid formue
Betalingsautomatselskapet Melin Medical er grunnlagt av den tidligere fastlegen Jesper Melin Ganc-Petersen (43). Etter å ha bygget Melin Medical til en solid bedrift, reduserte han i 2017 sin eierandel til 49,9 prosent.

I løpet av få år har dansken tjent seg søkkrik på betalingsautomater på legekontor og inndrivning av ubetalte legeregninger. I 2017 hadde han en inntekt på 142,7 millioner kroner, som plasserer han som nummer åtte på inntektstoppen i Norge. Melin står også oppført med en formue på 132,9 millioner kroner.

I en rekke artikler har Dagens Medisin beskrevet hvordan Melin systematisk har skaffet seg mer og mer styring over sentrale funksjoner på fastlegekontorene, senest gjennom oppkjøp av Hove Medical og journalsystemet System X.

Les også: Slik tok han styringen på fastlegekontorene

Åpen om salgsplaner
Melin gir sjelden intervjuer til pressen, men i fjor høst fortalte han Dagens Medisin om sine planer for salg av Melin Medical. Han ønsket da å selge bedriften, helst så raskt som mulig fordi «jobben var gjort». Melin ønsket i stedet å bruke tid på helseplattformen Pasientsky og deres nyutviklede pasientjournalsystem.

Slik gikk det ikke. Styret har altså besluttet å drive firmaet videre på egen kjøl. Melin Medical har i dag over 3500 betalingsterminaler i Skandinavia.

Les også: Melins selskaper tema i Stortinget

Dagens Medisin har etterspurt kommentar fra styreleder Johan Bernt Michelsen til denne saken, men henvendelsen er ikke besvart.

Relaterte saker

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Har kontrollert helsevesenets ressursbruk i 25 år

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!