Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Artikkelbilde

Bevilger 1,35 milliarder til sykehusene

Regjeringen foreslår å styrke sykehusene med 1,35 millarder kroner i 2019.

Annons:

I forslag til statsbudsjett for 2019 foreslår regjeringen å øke driftsbevilgningene til sykehusene med 1,35 milliarder kroner.

Dette tilsvarer en aktivitetsvekst på om lag 1,7 prosent. Dermed legges det til rette for en høyere vekst enn den demografiske utviklingen tilsier, og som er beregnet til 1,3 prosent.

– Regjeringen har i våre seks budsjetter lagt til rette for en høyere vekst i pasientbehandlingen enn de rødgrønne fikk vedtatt gjennom sine åtte. Dette har ført til redusert ventetid på 16 dager og 65.000 færre i helsekø.  Men fortsatt er det mange pasienter som venter for lenge, sier helseminister Bent Høie (H) i en pressemelding.

I 2019-budsjettet foreslår regjeringen til sammen 5,6 milliarder kroner i lån til sykehusinvesteringer.

Neste år planlegger helseforetakene å investere for mer enn 13 milliarder kroner i norske sykehus. Dette gjelder både nybygg, oppgradering av bygg og innkjøp av medisinskteknisk utstyr og IKT.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • marit 08.10.2018 20.16.15

  Nå er det 5 år siden det var rød regjering. Er sammenligning med dem det eneste plusspoenget de har å dra fram? Er det lista de legger? Hva med etterhenget med IKT, som de enda ikke har gjort en døyt med? Forfall av sykehusbyggninger, på stedet hvil med turnus og utdanningsstillinger, overflod av deltidsstillinger. Dette kan da ikke være for vanskelig, selv for en med hotellutdannelse.

Nyheter fra startsiden

Bilde av Nils Fredrik Wisløff og Lisbeth Normann

Helse-Norges mektigste

Strid i juryen om maktvinner1

Bent Høie, Helseminister, Stortinget

Helse-Norges mektigste 2018

Bent Høie: Makten min er redusert

Helse-Norges mektigste 2018

Dette er makteliten i Helse-Norge2

Espen Remme

PENGEMANGEL I HELSE MØRE OG ROMSDAL

Sykehus må betale lønn med kreditt6

Tidligere DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!