Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Hove Medical vurderer å anke SMS-pålegg

Produktsjef Joar Bølstad i Hove Medical stiller seg undrende til kjennelsen til fra tingretten.

Publisert: 2018-08-23 — 12.01
Denne artikkelen er over fire år gammel.
Joar Bølstad, produktsjef i Hove Medical, som står bak SystemX. Foto: Privat

Kongsberg og Eiker Tingrett har bestemt at at Hove Medical må opprettholde integrasjonen med Helserespons ut året.

Bakgrunn: Fastleger og pasienter rammes av SMS-avtalebrudd

– Det er underlig at retten pålegger oss å videreføre en løsning som er basert på en forretningsmodell som vår samarbeidsparter selv har påpekt at kan være ulovlig. Det var bakgrunnen for oppsigelsen av kontrakten, sier produktsjef Joar Bølstad i Hove Medical til Dagens Medisin.

Gebyrstrid
Han viser til at WTW i april i år skrev dette til Hove Medical:

«Med bakgrunn i helsemyndighetenes uttalelser om lovligheten av forretningsmodellen til Helserespons, ser WTW seg dessverre tvunget til å si opp vår samarbeidsavtale med virkning fra 30. april 2018».  I samme brev skrev WTW at de ønsket å fremforhandle en ny avtale.

Dagens Medisin har flere ganger omtalt striden om SMS-gebyret på seks kroner som pasientene må betale for å komme i kontakt med legekontorene, og som helsemyndighetene mener er ulovlig. WTW valgte i fjor å saksøke staten, men har senere trukket søksmålet.

Avblåste søksmål
– Vi skjønte at vi ikke ville få de avklaringene vi ønsket, og da ble hensikten borte, sier Trond Nordby, daglig leder i WTW.

Han mener at gebyrstriden med myndighetene ikke har noe med den situasjonen som nå har oppstått.

– Mange av legekontorene som ville blitt fratatt programvare dersom Hove gjennomførte stengingen, belaster ikke pasientene sine med dette gebyret. Vi er i ferd med å tilpasse forretningsmodellene våre slik at de blir i tråd med det myndighetene ønsker seg. Vi har allerede en modell som har løst dette problemet, og flere kommer utover høsten.

Han kan likevel ikke love at det omstridte seks-kroners gebyret forsvinner.

– Det blir opp til legekontorene å velge den modellen som passer dem best.

Lover ikke forlengelse for alle
Selv om Hove Medical er uenig i kjennelsen, har de ikke bestemt seg for om de vil anke.

– Vi ble ikke kalt inn til muntlig drøfting og kjenner oss ikke igjen i hendelsesforløpet som beskrives i rettsdokumentene, men vi tar kjennelsen til etterretning, sier Bølstad.

Les også: Utsetter stenging av SMS-tjeneste

– Dersom kjennelsen blir rettskraftig vil vi føye oss etter det og la dette få virkning for alle våre kunder. Vi har ikke et ønske om å forskjellsbehandle våre kunder. Vi ønsker å finne løsning på saken, slik at leger og pasienter slipper å få problemer med dette, men kan ikke garantere at integrasjonen forlenges for alle ut året, sier Bølstad.

Relaterte saker

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • Dr. Per Sille 23.08.2018 18.44.38

  Hove, dere leker både med pasientenes liv og deres egen mulighet til å beholde kundene deres. Unnskyldningen for 2 dagers varsel er at avtalen ble sagt opp i våres og at det ikke var deres skyld? Vel, da burde dere ha sagt i fra til kundene deres om at SMS integrering ville forsvinne allerede da! Istedetfor så sitter dere og trår vannet og øyensynlig spekulerer i at folk skal bytte til deres eget system fordi de ikke har noe valg når dere kommer med varselet. Har dere litt vett i hodet, så viser dere endel mer ydmykhet fremover. Hvis dere mener WTW har skylda bør dere fortelle kundene deres detaljene i hva problemet er. Halvkvedede unnskyldninger innbyr ikke til tillit.

 • Lege nr 100 23.08.2018 22.24.53

  Right on!

 • Lege 24.08.2018 00.19.57

  Denne forestillingen er et diktat fra Hove Medical sin nye eier; Pasientsky. Svært provoserende, uklokt og en strategisk bommert. Pasientsky vil nå miste kunder, og ingen brukere av SysteX vil heretter ta i bruk Pasientsky.

 • Lege nr 100 23.08.2018 16.53.13

  Tror ikke de bryr seg om allihoppa skulle gå ifrån SystemX vilket uansett begynner komme i menopause. Kan tænka mig att de med alla kjærlighet skulle dumpe systemX om det betyder att Helserespons tappar sin marktnadsdel, långsiktsvinst kan vara stor då. Brevet april från WTW var naturligtvis vældig convenient. Man sæger ikke upp ett avtala med 3 dagars frist om man ikke har ett større plan, så komm igjen Bølstad komm med mer troverdige argumenter.

 • Lege nr 100 23.08.2018 16.54.00

  frist = varsel

 • Fastlege 23.08.2018 13.58.39

  Hove Medical er ikke til å kjenne igjen. Om ikke de snart tar til vett vil mange av oss velge et annet EPJ-system. Anbefaler å varsle de om mulig oppsigelse av kontrakt.

Nyheter fra startsiden

Se opptak fra Post-ESMO-seminaret her!

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!