Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

NY SYKEHUSDIREKTØR: Nina Mevold er utdannet cand. polit. i administrasjons- og organisasjonsvitenskap, i tillegg til videreutdanning innenfor ledelse.

NY SYKEHUSDIREKTØR: Nina Mevold er utdannet cand. polit. i administrasjons- og organisasjonsvitenskap, i tillegg til videreutdanning innenfor ledelse. Foto: Eva Hille

Ny sykehusdirektør på Sørlandet

Nina Mevold er ansatt som ny administrerende direktør for Sørlandet sykehus.

Annons:

I styremøtet mandag ble Nina Mevold (51) ansatt som ny administrerende direktør for Sørlandet sykehus HF. Hun var ikke blant søkerne på den offisielle søkerlisten da fristen gikk ut. Mevold kommer fra stillingen som kommunaldirektør for Helse og omsorg i Bergen kommune.

– Jeg er svært motivert for stillingen og gleder meg til å begynne i jobben som administrerende direktør, sier Nina Mevold i en pressemelding.

Årets helseleder
Hun har tidligere hatt diverse lederstillinger ved Universitetet i Bergen, og ble i år kåret til årets helseleder av Norsk sykehus- og helsetjenesteforening.

– Med denne ansettelsen har vi fått en svært kompetent leder. Nina Mevolds bakgrunn, med mange års erfaring med drift og ledelse, er et solid utgangspunkt for videreutvikling av Sørlandet sykehus, uttaler styreleder Camilla Dunsæd.

Mevold sier hun vil bruke den første perioden til å bli kjent med sykehuset, dets styrker og utfordringer.

– Jeg vil sette av tid til å bli kjent med ledere, medarbeidere og tillitsvalgte. Sammen med øvrig ledelse vil jeg jobbe med sykehusets nylig vedtatte utviklingsplan, og tydeliggjøre konkrete handlingsmål og tiltak. Dette må skje åpent og involverende og ivareta deltakelse både fra medarbeidere, tillitsvalgte og brukere.

Vil løfte forskning
Hun sier hun vil satse på å styrke forskningen på sykehuset.

– Jeg tror at dette er en av nøklene for å skape et attraktivt arbeidsmiljø, som er en viktig for rekrutteringen til sykehuset.

Økt produktivitet blir også en del av direktørens oppgaver.  

– Vi må vurdere hvordan vi gjennom bruk av ny teknologi og nye måter å arbeide på, kan jobbe smartere og mer effektivt. Jeg mener også at det er et stort potensiale i samhandlingen med kommunene, og min kjennskap til primærhelsetjenestene vil være nyttig i møte med agderkommunene, sier Mevold.

Oppsigelse til retten
Mevold erstatter Jan-Roger Olsen, som fikk sparken i februar. Årsaken var at styret og Olsen ikke ble enige om betingelsene for sluttavtalen knyttet til at han skulle gå av sommeren 2018. Olsen mener oppsigelsen er usaklig, og har stevnet sykehuset for retten.

Rettssaken skal foregå i Kristiansand tingrett i august, ifølge Fædrelandsvennen.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 6 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

Bilde av Joachim Henriksen

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Samarbeider kun med åpne leger

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Søk i utbetalingene fra legemiddelindustrien

Oslo universitetssykehus

Går av som HR-direktør ved OUS

HELSEDIREKTØREN BER SYKEHUSENE TA GREP

Når ikke målet for færre pasientskader2

STATSBUDSJETTET 2019

Dette er helselekkasjene

Pasient- og brukerombudet i Oslo og Akershus:

Frykter et eldreombud vil gå utover andre pasientgrupper2

Kommende DM Arena-møter

Tidligere DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!