Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

SENSOR: Det nye flash glukosemålingssystemet FreeStyle Libre gjør at man ikke lenger trenger å stikke seg til blods.

SENSOR: Det nye flash glukosemålingssystemet FreeStyle Libre gjør at man ikke lenger trenger å stikke seg til blods. Foto: Diabetesforbundet

Skal avgjøre om barn får ta i bruk stikkfri blodsukkermåler

Etter flere utsettelser skal innføringen av Freestyle libre for barn igjen opp i Beslutningsforum i neste uke.

Annons:

Diabetesforbundet har lenge ønsket at norske diabetikere skal få gratis tilgang til en ny type blodsukkermåler, som ikke krever daglige stikk. Også leger og politikere har engasjert seg i saken.

Metodevurderingsrapporten fra Folkehelseinstituttet ble sendt til de regionale helseforetakene i august i fjor, og i fjor høst ble det iverksatt en anbudsprosess knyttet til barn med type 1 diabetes. Foreløpig er det ikke tatt noen endelig avgjørelse.

Enn så lenge må de som ønsker sensoren betale 20.000 kroner årlig av egen lomme, mens myndigheter i flere andre land gir refusjon.

I mars skulle Beslutningsforum ta stilling til pristilbudet fra produsenten Abbot, men i stedet ble saken utsatt. Diabetesforbundet generalsekretær Bjørnar Allgot, var da oppgitt over situasjonen.

Villa ha større rabatt
– Vi valgte å utsette saken fordi vi ikke har fått svar på noen viktige prinsipielle avklaringer fra Helse- og omsorgsdepartementet. Det er fortsatt usikkerhet om personvern og informasjonssikkerhet, og vi trenger mer kunnskap, uttalte Lars Vorland, leder av Beslutningsforum til Dagens Medisin da.

Beslutningsforum ba også om nye forhandlinger med leverandøren fordi de mente rabatten var for liten.

– Forventer avgjørelse
Mandag skal saken igjen opp på direktørenes bord.

– Vi forventer at det endelig faktisk tas en avgjørelse, så Freestyle Libre kan bli tilgjengelig for brukerne, sier Bjørnar Allgot i Diabetesforbundet.

– Vi kan ikke helt forstå avgrensningen på 18 år, da det ikke finnes noen medisinsk grunnlag eller kunnskap som viser at ikke voksne har minst like god effekt av å bruke Freestyle Libre. Men vi er nesten engstelige for å ytre dette, da vi er redde for at myndighetene vil bruke det som unnskyldning for å trekke ut saken enda lenger, uten at barn og unge får ta i bruk utstyret nå, sier han.

Relaterte saker

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

roger schjerva

FELLES JOURNALLØSNING FOR KOMMUNENE

– Forutsetter obligatorisk kommunal journal

Kommende DM Arena-møter

Tidligere DM Arena-møter