Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Blogger


Bjørnar Allgots blogg Publisert 2018-03-15

Dette er knapt til å tro: FreeStyle Libre på refusjon utsatt igjen

Nå er jeg er mildt sagt oppgitt, trist og fortvilet.

 

Beslutningsforum avgjorde før helgen å utsette avgjørelsen om at den moderne FGM-løsningen skulle bli gratis og tilgjengelig for barn under 18 år.

Begrunnelsen ikke god nok

Beslutningsforum begrunner utsettelsen med følgende to argumenter:

 1. Uavklart finansieringsansvar
 2. Uavklart personvern og informasjonssikkerhet

La oss ta det første først. Nemlig finansieringsansvaret: Det er allerede avklart for barn under 18 år, at sykehusene skal ta refusjonen.

Dernest ser det ut som at ny teknologi er blitt en hengemyr for Beslutningsforum. Og den myra blir bare større og større. De gjør personvern og informasjonssikkerhet til et tema, for et behandlingshjelpemiddel som ikke en gang berøres av hverken personvernproblematikken eller informasjonssikkerhet. Hjelpemiddelet har ingen nettilkobling.

Systemet erstatter ganske enkelt et stikk i fingeren. Årsaken til at vi jobber iherdig med å få dette på refusjon, er at rapporter viser at brukere får bedre kontroll på blodsukkeret fordi det er enklere å sjekke.

Å utsette saken med denne begrunnelsen, er helt uakseptabelt. Hadde de i det minste sagt nei på grunn av pris. Da hadde firmaet måttet komme opp med bedre betingelser.

 

Uholdbart for barna

Anbudsprosessen er avsluttet mellom Sykehusinnkjøp og den eneste produsenten av behandlingsverktøyet, legemiddelfirmaet Abbott. At saken nå utsettes til tross for dette, er uholdbart.

Den tiden Beslutningsforum har, den har ikke barna. De har ikke noen utsettelsesmulighet. De, og foreldrene deres, lever med diabetesen 24 timer i døgnet. Nå driver Beslutningsforum en helt uforståelig argumentasjon som bare forlenger prosessen ytterligere.

Vi kommer til å holde trykket oppe, det er helt sikkert. Vi kommer til å fortsette presse helsepolitikere på Stortinget og Bent Høie må på banen.

Vi sees på barrikadene!

I mellomtiden kan du lese rapporten vi har utarbeidet om FreeStyle Libre her

Kommentarer

Bjørnar Allgot

Bjørnar Allgot har vært generalsekretær i Diabetesforbundet siden 1992. Han er utdannet lærer med videreutdanning i organisasjonsutvikling og personaladministrasjon. Han er blant annet styreleder i Extrastiftelsen, leder i kontaktforum for brukere av helsetjenesten i HoD og har vært visepresident i den internasjonale diabetesføderasjonen. Han var sentral i etablering av Læring og mestringssentra i Norge.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!