Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Artikkelbilde
HVOR MYE? Legeforeningen skal revidere egen alkoholpolitikk, og ber medlemmene ta stilling til hvor mange alkoholenheter som skal serveres på foreningens arrangementer; 0,1,2,3 eller fire enheter. Foto: Colourbox

Legeforeningen gjennomgår egen alkoholpolitikk

Nå vil Legeforeningen se på reglene for alkoholserveringen på egne arrangement.

Publisert: 2018-03-16 — 09.00

Et forslag om at Legeforeningen ikke lenger bør servere alkohol på egne arrangement, har gjort at Legeforeningen skal se på egen alkoholpolitikk.

Nå sender de flere alternative forslag ut på høring til egne medlemmer:

 – Legeforeningens nåværende alkoholpolitikk ble vedtatt i 2010. I forbindelse med vinterens #MeToo-aksjon, og legenes opprop #Utentaushetsplikt, har det fremkommet forslag om at Legeforeningen ikke lenger bør servere alkohol på egne arrangementer, og at hver enkelt må kjøpe alkohol med egne private midler.

Forslaget ble drøftet på sentralstyremøtet den 16. februar 2018. Det ble vedtatt at flere alternative forslag til revidering av Legeforeningens alkoholpolitikk skal sendes ut på bred høring i hele foreningen, heter det i høringsbrevet.

I brevet peker Legeforeningen blant annet på at de er en helsepolitisk aktør, og at de ved å ha et aktivt forhold til egen alkoholpolitikk kan bidra til holdningsendringer i andre deler av arbeidslivet.

De vil også jobbe aktivt for å alltid ha gode alkoholfire alternativer på alle foreningens arrangementer.

– Diskusjoner har vist at nåværende regler ikke har vært godt nok kjent, og at de har vært ulikt praktisert og forstått, skriver Legeforeningen videre i høringsbrevet.

Brevet i sin helhet kan du lese her.

Hvor mange enheter?
Medlemmene bes nå om å ta stilling til om det skal serveres 0, 1,2 3 eller fire alkoholenheter per person knyttet til særlige anledninger.

Nåværende retningslinjer for alkoholservering i Legeforeningen er at «kvantum per person ikke bør overstige 4 enheter», og at alkohol ikke bør serveres på ordinære møter arrangert av Legeforeningen.

Saken var først omtalt i arbeidsnytt.no

 

 

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • DrDigg 16.03.2018 12.48.51

  Støtter fullt ut at Legeforeningen ikke bør servere alkohol i egen regi. I det minste ikke spandere alkohol i noen som helst sammenheng. Jeg er på ingen måte avholdsmann, men mener likevel at foreningen må gå foran her. Helseforetakene, og kanskje hele offentlig sektor burde unngå alkohol tilsvarende.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!