Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

– Vi har utfordret KS til å komme med sitt syn på saken og håper selvfølgelig de vil være enige med oss i at kommunen bryter avtaleverket vårt, sier Tom Ole Øren, leder i Allmennlegeforeningen.

– Vi har utfordret KS til å komme med sitt syn på saken og håper selvfølgelig de vil være enige med oss i at kommunen bryter avtaleverket vårt, sier Tom Ole Øren, leder i Allmennlegeforeningen. Foto: Per Corneliussen

Varsler rettslige skritt hvis ikke dialogen med KS fører frem

Legeforeningen opplyser om at de vil ta saken inn for voldgiftsretten, dersom KS mener at Bærum kommune ikke bryter rammeavtalen ved å gi frislipp av fastlegehjemler. 

Annons:

Før jul ble det kjent at politikere i Bærum kommune ønsket frislipp av fastlegehjemler i kommunen. Dette for å gi pasientene et bedre legetilbud ettersom kommunen hadde utfordringer med fulle fastlegelister.

Saken, som Budstikka meldte om først, har skapt stor debatt, både blant leger og politikere.

Formannskapet opprettholdt vedtak
Legerådet i Bærum kommune har advart om overbehandling av pasienter, økonomisk uforutsigbarhet for legene og unødvendige henvisninger følge av frislippet.

Arbeiderpartiet i Bærum kommune anket for litt siden avgjørelsen inn for formannskapet for en ny vurdering, men formannskapet i kommunen stemte for å opprettholde vedtaket.

Legeforeningen mener frislippet av fastlegehjemler er et brudd på avtaleverket mellom KS og Legeforeningen, og har, etter at formannskapet lot vedtaket bli stående, tatt kontakt med KS for videre dialog.

– Vi har utfordret KS til å komme med sitt syn på saken og håper selvfølgelig de vil være enige med oss i at kommunen bryter avtaleverket vårt, da spesielt med tanke på rammeavtalen, sier Tom Ole Øren, leder i Allmennlegeforeningen.

Også rådmannen i Bærum kommune har bedt KS komme med en juridisk vurdering, ettersom frislipp av fastlegehjemler vil etablere en ny praksis.

Vil ta saken videre
Tom Ole Øren forteller at hvis ikke KS støtter Legeforeningen i at Bærum kommune bryter rammeavtalen som er inngått, så vil de ta saken videre.

– Da vil vi gå til rettslige skritt og ta saken inn for voldgiftsretten. Om Bærum kommune får gå utenom avtalen, er det svært uheldig for fastlegeordningen, sier Øren og understreker at de håper de kan løse konflikten med KS uten å gå rettens vei.   

KS opplyser til Dagens Medisin at deres innspill til saken foreløpig ikke er klart. 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!