BER HØIE TA GREP: Kjersti Toppe (Sp) mener det må være mulig for statsråden å ordne opp for psykologistudentene fra ELTE-universitetet. Arkvifoto. Foto:

Ber helseministeren ordne opp for psykologistudentene

Kjersti Toppe (Sp) ber helseministeren finne en løsning for de nær 200 psykologistudentene som ikke får godkjent utdanningen sin.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Helsedirektoratet konkluderte våren 2017 med at utdanningen til de tidligere psykologistudentene ved Eötvös Loránd University (ELTE) i Ungarn ikke kvalifiserer for å få utstedt arbeidslisens som psykologer i Norge.

Dette gjelder nær 200 studenter.

Nå ber stortingsrepresentant Kjersti Toppe (Sp) helseminister Bent Høie (H) om å gripe inn for å sikre en snarlig løsning for studentene

Hun viser til, i et skriftlig stortingsspørsmål til statsråden, at det er gått et halvt år siden et samlet Storting ba regjeringen finne en løsning for de 200 studentene som helsemyndighetene ikke vil godkjenne utdanningen til.

Helsedirektoratet har konkludert med at Ungarn-studentene trenger en 2,5 års lang ekstrautdanning for å kunne fungere som psykologer i Norge.
I desember vedtok Statens helsepersonellnemnd at disse studentene ikke fyller vilkårene for autorisasjon eller lisens etter helsepersonelloven.

Powered by Labrador CMS