Marianne Telle, styreleder i Helse Nord, ble truet før styret i foretaket skulle avgjøre saken i den betente PCI-kampen i nord i desember. Foto:

– Håper oppmerksomheten rundt truslene gjør at andre slipper å oppleve det samme

Styrelederen i Helse Nord håper den offentlige oppmersomheten rundt truslene mot henne, bidrar til at andre slipper å oppleve det samme.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Som Dagens Medisin tidligere har skrevet, ble styrelederen i Helse Nord, Marianne Telle, utsatt for trusler om at hun ville bli utsatt for personlige sanksjoner dersom styret ikke gikk inn for et bestemt resultat i PCI-saken.

Striden om hvorvidt også Bodø, i tillegg til Tromsø, skulle få et nytt hjertesenter, et såkalt PCI-senter, skapte som kjent enorm oppmerksomhet i nord.
Les mer om dette her:  Lars Vorland:– Styret kunne sagt ja, og gitt blaffen i alt mulig annet

Før jul stemte styret for at også Bodø skulle få et PCI-senter.

I en pressemelding torsdag, skriver Marianne Telle at hun likevel ikke anmelder saken til politiet, da hun ikke lenger tror at personen som truet henne vil gjøre alvor av truslene.
– I forkant av styremøtet i Helse Nord RHF 13. desember, der PCI-saken ble behandlet, mottok jeg, som styreleder, trusler som gjorde det nødvendig å informere styret, administrerende direktør og foretaksadvokaten om innhold og avsender. Budskapet var at dersom styret i Helse Nord RHF ikke gikk for en innstilling i henhold til definerte interesser, ville det gi alvorlige konsekvenser, og jeg ville bli utsatt for personlige sanksjoner, skriver Telle.

 – Saken ble i lukket del av styremøtet 13. desember meldt inn til styret og fulgt opp umiddelbart etterpå. Truslene er erkjent av avsender, som også tar sterk avstand fra sine handlinger. Jeg har etter samtaler med vedkommende ikke lenger grunn til å tro at sanksjonene iverksettes.

 Telle skriver videre:

 «Denne type handlinger skal vi som innehar offentlige verv ikke utsettes for. Fremsettelse av trusler av denne type er svært alvorlig, og politianmeldelse ble derfor grundig vurdert. Ut fra en helhetsvurdering har jeg likevel funnet det formålstjenlig å håndtere denne hendelsen utenfor rettsapparatet.

 Jeg håper oppmerksomheten denne saken har fått i det offentlige rom har bidratt litt til at vi som samfunn blir klar over at slik uakseptabel atferd foregår. Forhåpentligvis kan økt kjennskap til slike saker føre til at andre slipper å oppleve det samme som jeg.

 Nå er det ingen ting jeg heller vil enn å legge denne saken bak meg».

Powered by Labrador CMS