Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Marianne Telle, styreleder i Helse Nord, ble truet før styret i foretaket skulle avgjøre saken i den betente PCI-kampen i nord i desember.

Marianne Telle, styreleder i Helse Nord, ble truet før styret i foretaket skulle avgjøre saken i den betente PCI-kampen i nord i desember.

– Håper oppmerksomheten rundt truslene gjør at andre slipper å oppleve det samme

Styrelederen i Helse Nord håper den offentlige oppmersomheten rundt truslene mot henne, bidrar til at andre slipper å oppleve det samme.

Annons:

Som Dagens Medisin tidligere har skrevet, ble styrelederen i Helse Nord, Marianne Telle, utsatt for trusler om at hun ville bli utsatt for personlige sanksjoner dersom styret ikke gikk inn for et bestemt resultat i PCI-saken.

Striden om hvorvidt også Bodø, i tillegg til Tromsø, skulle få et nytt hjertesenter, et såkalt PCI-senter, skapte som kjent enorm oppmerksomhet i nord.

Les mer om dette her:  Lars Vorland:– Styret kunne sagt ja, og gitt blaffen i alt mulig annet

Før jul stemte styret for at også Bodø skulle få et PCI-senter.

I en pressemelding torsdag, skriver Marianne Telle at hun likevel ikke anmelder saken til politiet, da hun ikke lenger tror at personen som truet henne vil gjøre alvor av truslene.

– I forkant av styremøtet i Helse Nord RHF 13. desember, der PCI-saken ble behandlet, mottok jeg, som styreleder, trusler som gjorde det nødvendig å informere styret, administrerende direktør og foretaksadvokaten om innhold og avsender. Budskapet var at dersom styret i Helse Nord RHF ikke gikk for en innstilling i henhold til definerte interesser, ville det gi alvorlige konsekvenser, og jeg ville bli utsatt for personlige sanksjoner, skriver Telle.

 – Saken ble i lukket del av styremøtet 13. desember meldt inn til styret og fulgt opp umiddelbart etterpå. Truslene er erkjent av avsender, som også tar sterk avstand fra sine handlinger. Jeg har etter samtaler med vedkommende ikke lenger grunn til å tro at sanksjonene iverksettes.

 Telle skriver videre:

 «Denne type handlinger skal vi som innehar offentlige verv ikke utsettes for. Fremsettelse av trusler av denne type er svært alvorlig, og politianmeldelse ble derfor grundig vurdert. Ut fra en helhetsvurdering har jeg likevel funnet det formålstjenlig å håndtere denne hendelsen utenfor rettsapparatet.

 Jeg håper oppmerksomheten denne saken har fått i det offentlige rom har bidratt litt til at vi som samfunn blir klar over at slik uakseptabel atferd foregår. Forhåpentligvis kan økt kjennskap til slike saker føre til at andre slipper å oppleve det samme som jeg.

 Nå er det ingen ting jeg heller vil enn å legge denne saken bak meg».

 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 6 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Vi har problemer med kommentarfeltet vårt. Opplever du at kommentaren din har forsvunnet, er det ikke fordi vi har slettet den, men en feil med indeksen på nettsiden. Vi jobber med å reparere løsningen så fort som mulig. OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • rykke 06.01.2018 10.52.46

  Skjønner ikke at hun tør i Metoo vil før eller siden gå over fra seks trakasering til ledelse trakasering og da er det mange direktører og små direktører som må svare for sine stygge personalbehandlinger. Kan nestelederen i Ap rykke så skal eg love at noen små direktører eller styreledere i helseforetakene skal få merke det.

 • N.N 04.01.2018 10.55.46

  Har sett topp direktører med mye større trusler til underordnede en dette innen helse vesenet. Hvem skal en gå til når det er toppsjefen sjølv som er problemet du er sjef og kan gå til politiet men hvem skal N.N gå til .

Nyheter fra startsiden

FØRSTE STATSRÅD FOR ELDRE OG FOLKEHELSE

– Det er nok å gripe fatt i3

NY STATSRÅD FOR ELDRE OG FOLKEHELSE

Nå må Høie dele departementet med ny statsråd1

RIKSREVISJONEN AVDEKKER STORE SVAKHETER VED HELSEREGISTRE

– Det mangler reell resultatstyring og oppfølging

FORVENTNINGER TIL SYKEHUSTALEN

– Bent Høie må erkjenne tillitskrisen

NY FINANISERINGSORDNING FOR LEGEMIDLER

Mener Ap kritiserer ordning de selv ville innføre

SVÆRT SMÅ PASIENTGRUPPER MED ALVORLIG SYKDOM

Klargjør vilkårene for aksept av høyere medisinpris1

NY FINANSIERINGSORDNING FOR LEGEMIDLER

Taper millioner - varsler kutt3

RANDOMISERT STUDIE PÅ METAKOGNITIV TERAPI

Viste bedre effekt ved angst enn kognitiv terapi1

ENDRING FRA 1. JANUAR I ÅR:

Raskere tilbake-ordningen legges om1

Ny akuttmedisinsk forskrift

Sterkt kritiske til krav om bakvakt11

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!