Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
MULIGHETER: – Det er absolutt muligheter for oss i Norge å delta mer internasjonalt, sier mangeårig lungemedisiner, professor og dekan Per S. Bakke. Han var én av flere norske deltagere på den europeiske lungekongressen i Milano nylig. Foto: Lisbeth Nilsen

– Vi må slå oss selv på brystet

Lungelege og professor Per S. Bakke mener norske forskere innen lungemedisin må bli flinkere til å engasjere seg internasjonalt og til å sende inn abstrakt til kongresser.

Publisert: 2017-09-26 — 11.38 (Oppdatert: 2017-09-25 — 14.47)

ERS/MILANO: Den årlige kongressen til European Respiratory Society (ERS) gikk i av stabelen i Milano fra 9.-13. september. Verdens største lungekongress var den 27. kongressen i rekken og samlet nær 23.000 deltagere – deriblant også deltagere fra Norge.

ERS fikk inn 5.590 abstrakter, og aksepterte 3.897 av dem.

Da Dagens Medisin tastet inn søkeordet «Norway» i programmet for kongressen, fikk vi i alt 44 treff. Forskere fra Norge stod bak syv muntlige presentasjoner, 32 postere og fem andre bidrag i form av ledere av sesjoner eller andre typer innlegg.

Tilsvarende søk på «Sweden» og «Denmark», ga henholdsvis totalt 133 og 89 treff.

Teller på CV
Norges bidrag på den årlige kongressen var ifølge mangeårig lungelege og professor Per S. Bakke, beskjedent. Bakke, som nå er dekan ved Universitet i Bergen, sier han ikke ønsker å kritisere, men vil sterkt oppfordre særlig de yngre legene til å engasjere seg mer.

– Jeg tenker at norsk bidrag kunne ha vært større – vi har et stort potensial for forbedring. Fortsatt utgjør vi en veldig liten del av artikkelforfatterne bak studiene som legges frem her på kongressen. Vi må slå oss selv på brystet, sier Per S. Bakke til Dagens Medisin.

Han mener norske fagfolk også bør engasjere seg mer internasjonalt.

– Det er absolutt muligheter for oss i Norge å delta mer internasjonalt. Vi er avhengig av å ha folk som vil bruke litt tid på dette, men jeg mener dette betaler seg på lengre sikt. Innflytelsen kommer gjennom å delta aktivt. I flere land teller det at man kan føre opp på CV-en for eksempel å ha deltatt i arbeidsgrupper i ERS. Det burde vi være mer opptatt av i Norge også.

Nordisk samarbeid
Ifølge Bakke er det ikke bare Norge som har et forbedringspotensial. Han synes de nordiske landene i større grad bør samarbeide.

– I Norge og i resten av Norden, burde vi ha en strategi for å få frem flere vitenskapelige bidrag og få flere til å sitt i komiteer og utvalg i ERS. Dette kunne vi større grad fått til i alle de nordiske landene, og kanskje burde vi ha koordinert dette, sier Bakke.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

DM ARENA DIGITAL: Post ACTRIMS / ECTRIMS

DM ARENA DIGITAL: Post ACTRIMS / ECTRIMS

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!