UKULTUR: – Selv om direktøren skulle byttes ut, sitter ukulturen i veggene, både i toppledelsen og hos enkelte underordnede ledere, mener blant andre Lise Askvik, leder for Helsepartiet. Arkivfoto Foto:

Også Helsepartiet krever UNN-granskning

Det nyetablerte Helsepartiet mener en granskingskommisjon er veien å gå for å komme til bunns i situasjonen ved UNN.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

– En granskningskommisjon vil være en naturlig kvalitetssikring av et ventet lederskifte ved UNN og Helse Nord.

Det skriver Helsepartiets Lise Askvik, og to overleger ved UNN, Torgeir Engelstad og Lise-Lotte Elvemo, i et debattinnlegg.

De hevder det foreligger ”solid dokumentasjon på dårlig ledelse både ved UNN og i Helse Nord”.

– Vi mener at problemet ved UNN neppe forsvinner før sykehuset har fått en ny leder. Selv om direktøren skulle byttes ut, sitter ukulturen i veggene, både i toppledelsen og hos enkelte underordnede ledere, skriver de.

– Kjent virkemiddel
I et svar på innlegget, signert kommunikasjonssjef ved UNN, Hilde Annie Pettersen, at Askvik og medforfatterne ”resirkulerer og gjentar gamle beskyldinger mot Universitetssykehuset Nord-Norge”.

–  Det er et kjent virkemiddel å gjenta gamle historier så mange ganger at det etableres et bilde av at ”sånn er det”, skriver Pettersen.

Nylig har også stortingspolitiker Kjersti Toppe (Sp), som er nestleder i Helse- og omsorgskomiteen, gått ut og sagt at hun krever en uavhengig gransking ved UNN.

Det samme har også SV´s Torgeir Knag Fylkesnes gjort.

Fredag denne uken er det ekstraordinært styremøte ved UNN, der Fylkesmannen i Troms skal diskutere situasjonen med styret. 

Powered by Labrador CMS