Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

TAR TID: Forhandlingene mellom Roche og myndighetene om brystkreftmedisinen Kadcyla har pågått i tre år. Illustrasjonsfoto: Colourbox

TAR TID: Forhandlingene mellom Roche og myndighetene om brystkreftmedisinen Kadcyla har pågått i tre år. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Roche senker prisen på brystkreftmedisin

For åttende gang kommer legemiddelselskapet Roche med nytt pristilbud på Kadcyla – i håp om at myndighetene nå vil kjøpe det inn.

Annons:

Før sommeren sa Beslutningsforum for tredje gang nei til å innføre brystkreftlegemidlet trastuzumab-emtansin (Kadcyla) som behandling ved norske sykehus. Årsaken er at de administrerende direktørene i helseforetakene mener prisen er for høy, vurdert opp mot legemidlets effekt.

Både leger og pasienter har reagert på avslaget, og selskapet mener avslaget er uforståelig. 

Hemmelige rabattforhandlinger
Myndighetene har forhandlet med legemiddelselskapet Roche i tre år, og i forrige uke kom selskapet med sitt åttende rabattforslag.

– Vi kan bekrefte at vi fortsatt jobber for at også norske pasienter skal få tilgang til brystkreftmedisinen Kadcyla. Forrige uke leverte vi et nytt tilbud på Kadcyla og håper at Beslutningsforum tar stilling til tilbudet i forbindelse med deres kommende møte i august, sier Lise Rist, pressekontakt i Roche, til Dagens Medisin.

Hun vil ikke si noe om størrelsen på den nye rabatten.

Uklart når Beslutningsforum tar stilling
Bente Hayes, innkjøpsdirektør for legemidler i Sykehusinnkjøp, bekrefter at de har mottatt et nytt pristilbud. 

– Vi gjennomgår tilbudet og vil vurdere å sende det over til Statens legemiddelverk for nye utregninger dersom det er grunnlag for det. Deretter vil tilbudet eventuelt bli sendt videre med en innstilling til Beslutningsforum, sier Hayes.

Heller ikke hun vil si noe om hvordan dette pristilbudet skiller seg fra tidligere tilbud. Beslutningsforum møtes igjen 21. august, men sakslisten for møtet er ennå ikke klar. Beslutningsforum har imidlertid lovet rask saksbehandlingstid dersom de mottar nye tilbud, så sannsynligheten er stor for at saken kommer opp da.

100 millioner uten rabatt
Kadcyla brukes til behandling av brystkreft med spredning, og det er anslått at 100 pasienter er aktuelle for behandlingen årlig. Studier har vist at Kadcyla kan forlenge overlevelsen sammenlignet med Herceptin og cellegift, men Beslutningsforum har etterlyst bedre data på effekten av Kadcyla etter at Perjeta ble tatt inn i standardbehandlingen av brystkreft.

Statens legemiddelverk har beregnet at prisen på Kadcyla, uten rabatt, er 1,4 millioner kroner per kvalitetsjusterte leveår (QALY). Totalt ville den livsforlengende behandlingen belastet sykehusbudsjettene med 80-100 millioner kroner hvert år.

Roche opplyser at Kadcyla er i bruk i helsevesenet i de fleste europeiske land. Land som ikke har tatt i bruk Kadcyla er Norge, Estland, Latvia, Litauen og Polen.

Relaterte saker

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   5 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Vi har problemer med kommentarfeltet vårt. Opplever du at kommentaren din har forsvunnet, er det ikke fordi vi har slettet den, men en feil med indeksen på nettsiden. Vi jobber med å reparere løsningen så fort som mulig. OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

HØRING OM KREFTREGISTER-ENDRING

«Alle» er for kreftdata om innvandrere1

STYRELEDEREN I HELSE NORD BLE TRUET

Iverksetter gransking etter trussel-saken 3

DATA FRA GLOBAL BURDEN OF DISEASE

– Har ikke tatt hjernesykdommer alvorlig nok

Vi besøkte det amerikanske toppsykehuset

Bli med inn på Mayo Clinic5

RAPPORT OM FASTLEGENES TIDSBRUK

Fastlegene reagerer på uttalelsene fra KS8

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!