Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Artikkelbilde
VALGLØFTENE: – Lista begynner å bli lang nå, over ting Høie enten ikke har gjennomført, gått bort fra eller ikke har intensjon om å gjennomføre, tordner Torgeir Micaelsen (Ap) (t.h) etter at Høie innrømmer at han snur i RHF-saken. Foto: Vidar Sandnes

Ap: – Lista over brutte løfter begynner å bli lang

– Det er ulykksalig for den helsepolitiske debatten at flere partier er villige til å love nesten hva som helst for å vinne, sier Torgeir Micaelsen (Ap).

Publisert: 2017-05-10 — 09.20

Onsdag erkjenner helseminister Bent Høie (H) til Dagens Medisin at han ikke lenger vil legge ned de regionale helseforetakene.

Helsepolitisk talsperson i Ap, Torgeir Micaelsen, sier han ikke er overrasket.

– Gikk opp et lys for Høie etter fire år
– Jeg tenker veldig todelt her. Jeg synes det er forstemmende at det går an å vinne valg i Norge på den måten som Høie og Høyre har gjort. De hadde flere store løfter på helsefeltet, som brytes; De skulle etablere en pasientreform som skulle være så bra at private helseforsikringer falt bort. Her er man jo ikke i nærheten av en innføring.

– Og så skulle de etablere en nasjonal sykehusplan som skulle skape ro i sykehus-Norge. Folk skulle vite hvem de skulle henvende seg til når de hadde problemer. Og de 12 milliardene de lovte sykehusene er de ikke i stand til å levere, selv om tilgangen til skattepengene og skattekuttene er store.

– Og så lovte de å legge ned de regionale foretakene. Nå, fire år ut i perioden, har lyset gått opp for ham, han har ikke engang en intensjon om å følge opp valgløftet, sier Micaelsen.  

– Disse løftene har bidratt til at Høyre vant valget og at forventningene er skrudd opp.

– Når det er sagt er jeg glad for at han har snudd. Jeg er glad for at han tok til fornuft. Hvis det nå er slik at regjeringspartiene går i bresjen for å si at gamle valgløfter legges i skuffen, så kommer vi et skritt videre i debatten om styring av sykehusene i Norge.

– Hvordan går vi videre, mener du?

– Skrittet videre er å se på hvordan skal vi utvikle ledelse og kultur på arbeidsplassen, og få en pasientrettet praktisk reform som både gjør pasientene fornøyde og gir styrket arbeidsglede hos dem som jobber i sykehusene. Stedlig ledelse overalt og kveldsåpne poliklinikker må innføres, blant annet

Ap-løfte om ehelse
– Vi trenger en allianse mellom pasienter og helsearbeidere og politikere, og at digitale ting funker på jobben. Vi trenger ikke at regjeringen bruker en masse tid på å utrede valgløfter som ikke har rot i virkeligheten.  

– Ap lovet nylig at Norge skal bli best på e-helse i Europa på få år, mange mener dette løftet ikke har rot i virkeligheten?

– Ikke hvis vi baserer det på dagens ambisjonsnivå og tiltak, men jeg er trygg på at med samarbeid med de fremste miljøene, og med penger, så er ambisjonen innen rekkevidde. Men da må man konsentrere seg om dette, og ikke bruke uforholdsmessig tid på å utrede valgløfter som ikke lar seg gjennomføre.

– Når det nå kommer til at Høie snur om RHF’ene så er jeg jo oppgitt, og har tenkt mitt om dette. Dette er jo ikke et enestående eksempel, jeg kan for eksempel også nevne granskingen av hovedstadsprosessen, som ble lagt i skuffen.

– Lista begynner å bli lang nå, over ting man enten ikke har gjennomført, gått bort fra eller ikke har intensjon om å gjennomføre.

– Det er ulykksalig for den helsepolitiske debatten i Norge at flere partier er villige til å love nesten hva som helst for å vinne, avslutter Micaelsen.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • knut 10.05.2017 13.56.00

  det er ikke sunn fornuft å å ville beholde RHF. det er bare for vanskelig for en politiker uten erfaring eller innsikt i helsetjenester å kunne finne på noe annet.

 • Troverdig? 10.05.2017 09.58.36

  "Det er ulykksalig for den helsepolitiske debatten at flere partier er villige til å love nesten hva som helst for å vinne". Sier han som lover at vi skal bli best på E-helse. LOL!

Nyheter fra startsiden

Full åpenhet om verdioverføringer

DM Arena Digital - Helseøkonomi

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!