Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

KREFTPRØVER I TAXI: - Stort sett fungerer det jo bra. Men vi kan aldri være sikre, sier avdelingssjef ved Sykehuset Østfold, Kalnes.

KREFTPRØVER I TAXI: - Stort sett fungerer det jo bra. Men vi kan aldri være sikre, sier avdelingssjef ved Sykehuset Østfold, Kalnes. Foto: Vidar Sandnes

Må sende vevsprøver i taxi

Fordi posten nå ikke går på lørdager, må vevsprøver fra kreftpasienter sendes med taxi til Oslo universitetssykehus, dersom de tas på en fredag.

Annons:

KALNES (Dagens Medisin): På det splitter nye sykehuset Kalnes i Østfold er det posten som tar seg av sending av papirhenvisninger, pasientrelatert informasjon og prøver som skal til Oslo universitetssykehus.

Men ettersom det ikke er postgang i helgen, og en kreftprøve som tas fredag ikke kan ligge over helgen,har man ved ulike anledninger valgt å sende disse i taxi til Oslo universitetssykehus, forteller avdelingssjef og kreftlege Andreas Stensvold.

Stiller spørsmål ved sikkerheten
– Dette kan man jo stille spørsmål om sikkerheten ved, blant annet, sier han.

– Posten har lagt ned lørdager. Det gjør at det tar enda lenger tid, og gjør at det er utfordrende å sende over prøver på fredag. Hvis vi må sende fredag må vi gjøre det i taxi og bruke mye penger på det. Det gjør hvis vi mener det er medisinsk indisert.

– Blir personvernet ivaretatt når man gjør det slik?

– Man kan stille spørsmål ved sikkerheten også. Det har man jo sagt i forhold til mail, som vi jo ikke får bruke til ulike ting. Men av og til kan vi jo spørre hvor sikkert det er å sende ting i posten. Man vet jo at pakker og brev kommer på avveie.

Postgang
– Stort sett fungerer det jo bra, men vi kan aldri være sikre. Nå drømmer vi om det som kommer, på sikt; elektronisk patologi. Men det er flere år før vi er der.

Dagens Medisin omtalte nylig at sykehusene i Helse Sør-Øst, deriblant Sykehuset Østfold, må bruke posten når de skal sende henvisninger.

Les også: Ledelsen i Helse Sør-Øst: – Flaut

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Reidar Schwebs 22.04.2017 09.45.14

  Hvorfor har ikke sykehuset egen ekstern budtjeneste?

 • Tore 19.04.2017 15.49.42

  Jeg visste ikke at patologene på OUS hadde helgevakt (med unntak av transplantasjonsvakt). Hvor mye av histopatologisk diagnostikk ved OUS skjer i helgene? Trolig kunne biopsiene vært sendt mandag morgen.

Nyheter fra startsiden

STYREVERV I STRID MED ETISKE REGLER

Ber statsråden rydde opp7

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Norge med internasjonalt helse-initiativ

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Ambisøse mål for verdenshelsen fra WHO

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Antibiotikaresistens krever global satsing nå

TRØNDEROPPRØRETS FASTLEGEUNDERSØKELSE

Fastleger frykter å gjøre feil2

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!

Annonse: