Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

KREFTPRØVER I TAXI: - Stort sett fungerer det jo bra. Men vi kan aldri være sikre, sier avdelingssjef ved Sykehuset Østfold, Kalnes.

KREFTPRØVER I TAXI: - Stort sett fungerer det jo bra. Men vi kan aldri være sikre, sier avdelingssjef ved Sykehuset Østfold, Kalnes. Foto: Vidar Sandnes

Må sende vevsprøver i taxi

Fordi posten nå ikke går på lørdager, må vevsprøver fra kreftpasienter sendes med taxi til Oslo universitetssykehus, dersom de tas på en fredag.

Annons:

KALNES (Dagens Medisin): På det splitter nye sykehuset Kalnes i Østfold er det posten som tar seg av sending av papirhenvisninger, pasientrelatert informasjon og prøver som skal til Oslo universitetssykehus.

Men ettersom det ikke er postgang i helgen, og en kreftprøve som tas fredag ikke kan ligge over helgen,har man ved ulike anledninger valgt å sende disse i taxi til Oslo universitetssykehus, forteller avdelingssjef og kreftlege Andreas Stensvold.

Stiller spørsmål ved sikkerheten
– Dette kan man jo stille spørsmål om sikkerheten ved, blant annet, sier han.

– Posten har lagt ned lørdager. Det gjør at det tar enda lenger tid, og gjør at det er utfordrende å sende over prøver på fredag. Hvis vi må sende fredag må vi gjøre det i taxi og bruke mye penger på det. Det gjør hvis vi mener det er medisinsk indisert.

– Blir personvernet ivaretatt når man gjør det slik?

– Man kan stille spørsmål ved sikkerheten også. Det har man jo sagt i forhold til mail, som vi jo ikke får bruke til ulike ting. Men av og til kan vi jo spørre hvor sikkert det er å sende ting i posten. Man vet jo at pakker og brev kommer på avveie.

Postgang
– Stort sett fungerer det jo bra, men vi kan aldri være sikre. Nå drømmer vi om det som kommer, på sikt; elektronisk patologi. Men det er flere år før vi er der.

Dagens Medisin omtalte nylig at sykehusene i Helse Sør-Øst, deriblant Sykehuset Østfold, må bruke posten når de skal sende henvisninger.

Les også: Ledelsen i Helse Sør-Øst: – Flaut

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   2 + 6 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Reidar Schwebs 22.04.2017 09.45.14

  Hvorfor har ikke sykehuset egen ekstern budtjeneste?

 • Tore 19.04.2017 15.49.42

  Jeg visste ikke at patologene på OUS hadde helgevakt (med unntak av transplantasjonsvakt). Hvor mye av histopatologisk diagnostikk ved OUS skjer i helgene? Trolig kunne biopsiene vært sendt mandag morgen.

Nyheter fra startsiden

Politikk og økonomi

Henla sak mot Helsepartiet

FORSKJELLER I KOLS-BEHANDLINGEN

– Helseatlas er ingen gapestokk

PROTESTERER MOT HJERTESENTER I BODØ

UNN-leger ut mot PCI-anbefaling2

AVDEKKER FORSKJELLER I KOLS-BEHANDLINGEN

Ulik bruk av mulig livreddende behandling

AVDEKKER FORSKJELLER I KOLS-BEHANDLINGEN

Minst 1 av 3 med kols er for dårlig fulgt opp2

KVINNER FIKK FJERNET BRYST OG EGGSTOKKER

10 kvinner får rettshjelp etter feilaktige operasjoner

FIKK FEILAKTIG FJERNET BRYST OG EGGSTOKKER

Dansk ekspert gransker de 21 feilaktige OUS-operasjonene2

PÅSTANDER OM HEMMELIGHOLD OG FRYKTKULTUR

Helsepartiet ekskluderte 13 medlemmer17

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!