Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

OVERRASKET: – Vi ble meget overrasket over kjennelsen i forhold til flere juridiske vurderinger vi hadde fått i forkant, men ønsker ikke å forfølge saken ytterligere juridisk og vil bidra til at LIS-anbudet blir godt implementert, sier Erik A. Stene, Market Access Manager i UCB Pharma.  Foto: UCB Pharma

OVERRASKET: – Vi ble meget overrasket over kjennelsen i forhold til flere juridiske vurderinger vi hadde fått i forkant, men ønsker ikke å forfølge saken ytterligere juridisk og vil bidra til at LIS-anbudet blir godt implementert, sier Erik A. Stene, Market Access Manager i UCB Pharma. Foto: UCB Pharma

UCB Pharma vant ikke frem i retten

Legemiddelinnkjøpssamarbeid (LIS) har avgjort anbudskonkurransen i henhold til kriteriene i utlysningen, ifølge tingretten. – Vi tar kjennelsen til etterretning, sier Erik A. Stene i UCB Pharma.

Annons:

Øst-Finnmark tingrett har i en kjennelse tilsidesatt UCB sin begjæring om en midlertidig forføyning av LIS-anbudet for TNF-hemmere/biologiske legemidler for 2017. UCB er også dømt til å betale saksomkostningene til Sykehusinnkjøp, divisjon legemidler (LIS).

Bakgrunnen for at UCB gikk til retten var at selskapet mente at anbudskonkurransen var avgjort på feilaktig grunnlag.

UCB, som markedsfører legemiddelet Cimzia, mener LIS ut fra de nye anbefalingene har inkludert selskaper som har inngitt pristilbud som strider med kriteriene i konkurranseutlysningen – og at LIS dermed har brutt kravene og forutberegnelighet og likebehandling i anbudskonkurranser.

Les saken: Milliardanbud for legemidler stoppet

Tingretten har derimot kommet til at LIS ikke har brutt disse kravene.

– Vi ble meget overrasket over kjennelsen i forhold til flere juridiske vurderinger vi hadde fått i forkant. UCB Pharma har gjennom egne prisrabatter, spart helsevesenet for mer enn 400 millioner kroner de siste fire årene. I tillegg har vi presset resten av markedet til å gi rabatter. UCB er blant aktørene som har bidratt mest til å redusere legemiddelkostnadene i Norge.

– Vi tok saken til retten da vi rent prinsipielt mente at innkjøpsreglene ikke var fulgt. Vi tar kjennelsen til etterretning, ønsker ikke å forfølge saken ytterligere juridisk og vil bidra til at LIS-anbudet blir godt implementert, sier Market Access Manager Erik Stene i UCB Pharma til Dagens Medisin.

Trer i kraft fra mai
Opprinnelig skulle de nye anbudsavtalene og prisene gjelde fra 1. mars, men de nåværende avtalene ble forlenget frem til 18. mai.

Innkjøpsdirektør for legemidler i Sykehusinnkjøp HF, Bente Hayes, opplyser at de nye prisen nå blir gjeldende fra 1. mai.

– Vi er glade for at retten har satt begjæringen om midlertidig forføyning til side, og at vi har fått medhold i at anskaffelsen er gjennomført korrekt. Vi vil nå sørge for at alle avtaler blir signert, og kan tre i kraft fra og med 1.mai, sier Hayes.

 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Vi har problemer med kommentarfeltet vårt. Opplever du at kommentaren din har forsvunnet, er det ikke fordi vi har slettet den, men en feil med indeksen på nettsiden. Vi jobber med å reparere løsningen så fort som mulig. OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

BEHANDLINGSSTEDER FOR SPILLEAVHENGIGHET

Rapport avdekker uriktig informasjon på helsenorge.no3

HØRING OM KREFTREGISTER-ENDRING

«Alle» er for kreftdata om innvandrere1

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!