Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

KREVENDE: Helsedirektør Bjørn Guldvog sier 2017 blir krevende i direktoratet. 60 årsverk må kuttes. Arkivfoto.

KREVENDE: Helsedirektør Bjørn Guldvog sier 2017 blir krevende i direktoratet. 60 årsverk må kuttes. Arkivfoto.

Må kutte 60 årsverk i Helsedirektoratet

– Vi må gjennomføre en styrt nedbemanning, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

Annons:

Helsedirektoratet fikk, i likhet med Folkehelseinstituttet, strenge kutt-krav etter budsjettforhandlingene før jul.

Helsedirektoratet reduserte antall årsverk med rundt 50 i 2016, og nå må ytterligere 60 årsverk kuttes.

 – Vi vil i 2017 stå overfor betydelige omstillingsutfordringer. Årsaken til at vi må nedbemanne ligger både i budsjettforhandlingene, avbyråkratiserings- og effektiviseringskravet, men også i merkostnader i forbindelse med etablering av en konsernmodell for forvaltningsorganisasjonene. Dette gir merkostnader i en periode.

Hvilke avdelinger som rammes, er ikke klart ennå, ifølge Guldvog.

– Nå gjennomgår vi alle arbeidsområder og ser på hvor det er mulig å trekke ned aktivitet. Noen områder der vi forvalter ordninger på vegne av helse – og omsorgstjenesten må beskyttes, som for eksempel autorisasjon av helsepersonell; der er risikoen for stor.

– Vi har ikke tatt noen beslutning om hvilke virkemidler vi skal benytte for å nedbemanne.

 

 

 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   5 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Øyvind Ole Nilsen Hansen Fra Stavern 16.01.2017 16.56.14

  Kult. Hiv ut alle sykepleierene da. Jeg hater disse skalte og valte menneskene. De har ikke kompetanse til å være toppen av næringskjeden. Medisinsystemet passer ikke med et helsedirektorat, innovasjon og servicetankegang kan ikke skje på befaling, det må skje desentralisert, helst i et marked. Privatiser helsevesenet. Fjern lisensreglene. Erstatt den latterlige statlige kvalitetskontrollen med rangeringsmotorer som tripadvisor, healthadvisor osv.

 • Øyvind Bernersen 14.01.2017 10.56.40

  Reagerer på at det sies at det blir økte kostnader i en periode på grunn av omorganisering til en konsern-modell. Høres ut som skikkelig NPM-strategi med enda et toppsjikt av direktører og et styre. Altså flere sjefer og mindre saksbehandlere. Flere til å styre og kontrollere og færre til å utføre arbeidet. Helt parallelt til sykehusorganiseringen her i landet.

 • Helge 08.01.2017 12.22.05

  Hadde det ikke vært bedre at disse folka hadde fått borgerlønn en og gå rundt og heva stor lønn for og late som dei har et arbeid.

 • Vidar 07.01.2017 23.35.02

  En kan bare lure på hva alle disse folka har gjordt på gjennom årene.

 • Dr.Simsalabim 07.01.2017 13.57.43

  Beste nyhet på lenge.

 • lege 06.01.2017 16.43.06

  Trist for alle leger som ikke lenger mestrer pasientbehandling og trenger en fredelig retreat-stilling i byråkratiet, uten personlig ansvar og stadige krav til å ta bestemmelser og avgjørelser som i klinikken.

Nyheter fra startsiden

STYREVERV I STRID MED ETISKE REGLER

Ber statsråden rydde opp7

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Norge med internasjonalt helse-initiativ

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Ambisøse mål for verdenshelsen fra WHO

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Antibiotikaresistens krever global satsing nå

TRØNDEROPPRØRETS FASTLEGEUNDERSØKELSE

Fastleger frykter å gjøre feil2

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!

Annonse: