Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

IKKE UTEN RISIKO: Å spille Pokémon-GO og kjøre bil samtidig er ikke uten risiko, ifølge en studie av nyhetssaker og twittermeldinger postet over en 10-dagers periode i juli. Illustrasjonsfoto: Colourbox

IKKE UTEN RISIKO: Å spille Pokémon-GO og kjøre bil samtidig er ikke uten risiko, ifølge en studie av nyhetssaker og twittermeldinger postet over en 10-dagers periode i juli. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Avdekket biluhell hos Pokémon-GO-spillere

Nesten hver femte twitter-melding om Pokémon-GO og bilkjøring tydet på at sjåføren kjørte bil og spilte samtidig.

Annons:

En studie publisert i JAMA Internal Medicine fredag viser at det ikke er risikofritt å spille Pokémon-GO og kjøre bil samtidig.

Artikkelforfatterne gjorde et tilfeldig utvalg av 4000 tweets som inneholdt ordet Pokémon og ulike ord forbundet med det å kjøre bil. Forskerne så også på nyhetssaker. Artiklene ble publisert og meldingene på twitter ble postet over en 10-dagers periode i juli.

Blir forstyrret
Hver tredje tweet indikerte at bilføreren, passasjeren eller fotgjenger ble forstyrret av Pokémon-spilling.

18 prosent av twittermeldingene indikerte at personen som spilte Pokémon-GO kjørte bil samtidig.

I alt 14 bilkollisjoner ble forbundet med Pokémon-spilling. Ifølge en nyhetssak inkluderte de 14 tilfellene av bilulykker en spiller som kjørte bilen sin inn i ett tre.

Les også: Sykehusene splittet i Pokémon-jakt

Artikkelforfatterne påpeker at det er sparsomt med advarsler om risikoen for ulykker ved Pokémon-GO-spilling.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Vi har problemer med kommentarfeltet vårt. Opplever du at kommentaren din har forsvunnet, er det ikke fordi vi har slettet den, men en feil med indeksen på nettsiden. Vi jobber med å reparere løsningen så fort som mulig. OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

AVGÅTT UNN-DIREKTØR FORTSETTER MED MILLIONLØNN

Krever nye regler for sykehusledernes arbeidsavtaler6

Organisering av hjerneslagbehandlingen

– Dette er medisinsk helt vilt3

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!