Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

– Skal gi bedre pengebruk og større utbytte av IKT-systemer

Det nye e-helsedirektoratet er offisielt åpnet.

Publisert: 2016-01-05 — 17.57 (Oppdatert: 2016-01-05 — 18.30)
Denne artikkelen er over fem år gammel.

Tirsdag foretok helseminister Bent Høie (H) den offisielle åpningen av Direktoratet for e-helse. Opprettelsen av det nye direktoratet er én av endringene regjeringen gjør i helseforvaltningen fra og med nyttår.

Ifølge direktør Christine Bergland i Direktoratet for e-helse vil mer effektiv pengebruk, og bedre utbytte av IKT-systemene i helsesektoren, være blant konsekvensene av å skille ut e-helse i et eget direktorat.

Det nye direktoratet skal forvalte og videreutvikle ikt-løsninger som e-resept, kjernejournal og portalen Helsenorge.no. I tillegg skal direktoratet jobbe for å virkeliggjøre visjonen om «én innbygger – én journal».

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • Doc 05.01.2016 18.55.31

  Personvernet og muligheten for å forhindre unødvendig spredning av sensitive opplysninger kommer til å gå fløyten. Det er jo allerede problemer med personvernet, i følge rapporter og erfaring: E-reseptordningen har jo Helsedirektoratet allerede medgitt at de ikke har mulighet til å avsløre snoking i, jf. Datatilsynets rapport og tilsyn. Det er angivelig ca 24 millioner oppslag pr. år, og som ikke det finnes dokumentasjon for hvorfor er gjort. Allerede nå flyter jo også opplysninger i form av kontaktopplysninger ved enkelte sykehus, f.eks. OUS, hvor helsepersonell får info om sensitive diagnoser som ikke lenger har betydning, og som pasienter ikke ønsker at skal videreformidles, via kontaktoversikten. Det har allerede kommet reaksjoner på at diagnoser som ikke har betydning for det aktuelle, og som ikke lenger har medisinsk betydning, spres imot pasientenes vilje- uten at det er nødvendig av medisinske eller administrative årsaker. F.eks. vil en gjennomført abort ikke ha betydning for behandling av et beinbrudd 10 år senere- men likevel flyter disse opplysningene rundt. Jeg skjønner godt at pasientene reagerer på dette- spesielt siden kontaktoversikten med disse opplysningene nektes sperring. " En innbygger- en journal"- la oss håpe at det aldri blir innført. Pasienter ber allerede om skyggejournaler og lar være å søke hjelp pga. denne visjonen om å fjerne personvern og pasientautonomi.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!