Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Aleris betaler skatt og bidrar til verdiskaping

Påstandene om Aleris er udokumenterte spekulasjoner som ikke medfører riktighet.

Publisert: 2015-11-05 — 18.16 (Oppdatert: 2015-11-05 — 18.18)
Denne artikkelen er over fem år gammel.

Liselott Kilaas, konsernsjef i Aleris
Grethe Aasved, administrerende direktør i Aleris Helse

I DAGENS MEDISIN (18/2015) kommer overlege og styremedlem Oluf Dimitri Røe i Helsetjenesteaksjonen med en rekke feilaktige påstander om privat helse generelt og Aleris spesielt. Røe hevder blant annet at Aleris har «brukt metoder for ikke å betale skatt i sine land og overføre inntekter til skatteparadiser».

Dette er feil, og heller ikke dokumentert slik innlegget sier. Kilden som innlegget viser til, er en gammel, dansk TV-dokumentar som ble sendt på NRK2 i september. Påstandene om Aleris i dette programmet er udokumenterte spekulasjoner som ikke medfører riktighet.

FAKTA. Det korrekte er at Aleris har vært 100 % svenskeid siden 2011. Alle våre virksomheter er registrert i, og skatter til, de landene der vi er til stede; nemlig i Norge, Sverige og Danmark.

Dette har vi informert om flere ganger offentlig: Først i Sverige og Danmark i 2014, da programmet ble sendt i Danmark. Vi gjentok deretter samme informasjon på våre nettsider i Norge i september i år da programmet ble sendt her. Informasjonen ligger lett tilgjengelig på nett i tre land. Røe kunne altså enkelt ha funnet korrekt informasjon selv om han hadde undersøkt, eller ha fått den hos oss dersom han hadde tatt kontakt.

MYTE. Det er også en myte at private aktører vil ta over hele helsevesenet, slik innlegget antyder. I Norge utgjør private sykehus bare 1–2 prosent av det totale offentlige helsetilbudet.

For Aleris er målet å være en fleksibel samarbeidspartner for det offentlige helsevesenet og bidra verdifullt med innovasjon, investeringer, idéutveksling og sunn konkurranse. Vi er opptatt av å være et foretak med høy etisk standard og sunne verdier, og som bidrar til verdiskaping der vi er til stede.

BÆREKRAFT. Aleris er opptatt av å forvalte offentlige og private midler på en bærekraftig og god måte til beste for samfunnet og brukere.

Vi ønsker debatt rundt vår virksomhet og privat helse velkommen. Men det må skje basert på fakta og ikke ved å lete opp gamle, feilaktige antakelser om private aktører. Det er en type historiefortelling som i hvert fall ikke kommer skandinaviske pasienter til gode.

Ingen oppgitte interessekonflikter

Kronikk og debatt, Dagens Medisin 19/2015

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • Oluf Dimitri Røe 11.11.2015 11.36.40

  Takk for kommentar til mitt innlegg. Den som mener at noe er feilaktig og udokumentert bør helst legge fram noe dokumentasjon selv. Det kommer et fullstendig svar i neste papiravis.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!