Illustrasjonsbilde Foto: Colourbox

Trappeskader kostet 92 milliarder dollar

Trappeskader står for størst behandlingskostnad ved amerikanske legevakter, ifølge ny studie.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Skader som følge av at pasienten ble skadet i en trapp sto for 1,2 millioner ulykker i den store studien, som omfatter perioden 2009 – 2010. Trappeskadene kostet over 92 milliarder dollar årlig, ifølge en artikkel i siste utgave av tidsskriftet Injury Prevention, som utgis av BMJ.

Kostnadsmodell
Den amerikanske studien ser på kostnaden av skader fra forbrukerprodukter, som er blitt behandlet ved 100 legevakter. Datagrunnlaget bygger på en kostnadsmodell som henter sannsynlighetsdata fra National Electronic Injury Surveillance System (NEISS).
Sport skader flest
– Møbler, byggevarer og sportsutstyr sto bak over 77 prosent av behandlingskostnadene, på 909 milliarder dollar, ifølge artikkelen.
Sport- og fritidsaktiviteter sto for tretti prosent av skadene i studien. Aktiviteter som amerikansk fotball, basket, sykling, baseball og fotball var de vanligste skadeårsakene.

Norske trappeskader
En undersøkelse i 2014 viste at nordmenn har over tre tusen uhell i trapper eller ved kanter hver eneste dag. Uhellene resulterte i 70.000 beinbrudd, en rekke alvorlige skader og flere dødsfall.
Undersøkelsen ble utført av Ipsos MMI på oppdrag fra Norges Blindeforbund.

Powered by Labrador CMS