Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Artikkelbilde

Foto: Sigurd Aarvig

- Pasienten er partner

– Åpenhet kan virke brutal, men det er ingen vei utenom, sa helseminister Bent Høie da han åpnet Pasientsikkerhetskonferansen i Oslo i dag.

Annons:

OSLO/HOLBERGS PLASS: Helseministeren vil flytte makt, slik at pasienter og pårørende får økt innflytelse og ansees som likeverdig partnere. – Pasientsikkerhet skal være en helt naturlig del av sykehusledelse, sa Bent Høie.

Han nevnte spesielt tre områder som det er viktig å jobbe med: Involvere pasienter og pårørende; utvikle gode systemer for pasientsikkerhet og brukermedvirkning; investere mer i de som jobber i helsesektoren

– Pasienter og pårørende er like viktige som fagfolk og politikere. Ingen viktige beslutninger skal tas over hodet på pasienters og pårørende. De vet hvor skoen gnager, og den kunnskapen må vi fange opp, sa Høie blant annet.

Pasientsikkerhetskonferansen arrangeres på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Oslo av Kunnskapssenteret og KS, og den pågår i dag og i morgen.

Relaterte saker

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!