- I 2010 var kurs, konferanser og kongresser de klart viktigste oppdateringskildene for norske leger, sier Magne Nylenna. Foto: Rune Thorstein

Legene mer faglig oppdatert enn før

DM-ARENA: I 1993 og i 2004 svarte 68 prosent av legene at de klarte å holde seg faglig oppdatert. I 2010 hadde andelen økt.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

OSLO/VG-AUDITORIET: Ifølge data fra den siste Legekårsundersøkelsen, som ble gjennomført i 2010, svarte 75 prosent av legene «ja» på spørsmålet om de klarer å holde seg faglig oppdatert.
Dette forteller direktør Magne Nylenna i Kunnskapssenteret på Dagens Medisin sitt fagmøte torsdag ettermiddag om legers faglige oppdatering.
Var mer tilfredse
Nylenna viste til at undersøkelsen også avdekket interessante sammenhenger:
- De som svarte ja på spørsmålet, gikk mer på kurs og brukte mer tid på å lese fag – og skjønnlitterær. Og – de som sa ja, var mer tilfredse både med livet og med legeyrket, sier Nylenna, som også er redaktør for Helsebiblioteket.
Konferanser og kurs viktigst
Deltakelse på kurs, konferanser og kongresser har i mange år vært den viktigste formen for faglig oppdatering ifølge legene som har deltatt i Legekårsundersøkelsene.
- I 2010 var kurs, konferanser og kongresser de klart viktigste oppdateringskildene for norske leger. Rekkefølgene har vært den samme i mange år, sier Nylenna.
Etter kurs og konferanser er medisinske tidsskrifter og tidsskriftsartikler den viktigste måten leger oppdaterer seg faglig på, fulgt av formaliserte fagmøter og samlinger på arbeidsplassen.
Mindre tid
Ifølge Nylenna bruker legene generelt mindre tid på faglig oppdatering enn før, og den eneste oppdateringskilden de brukte mer tid på  i 2010 enn før, var informasjon fra offentlige myndigheter.
DM Arena om legers faglige oppdatering avsluttes med debatt om helsepersonell er faglig rustet til å møte alle krav.

Powered by Labrador CMS